Veckans Foto och Text
2024-05-09

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


Fredag började lugnt. På eftermiddagen var det dags att bege sig till Ystad och Rexis för ögonundersökning. Allt verkade bra så det var bara att köra hemåt igen. På kvällen anlände först Jeanette och senare kom Mårten, Lolita, Emma och Tova från Torslanda. Det blev ett kärt återseende. Sedan var det dags för lite småtugg. Ost och pålägg och olika sorters kex samt goda drycker därtill. Så förflöt kvällen i god stämning. Var själv lite trött och hade ibland svårt med andningen men det gick.
Lördag förmiddag var de andra hos Eckerlunds för att handla innan de kom till oss. På eftermiddagen kollade vi om det gick att använda rampen att köra upp rullstolen i bilen. Tyvärr gick inte detta så bra eftersom varken Ingegärd eller jag hade orken att resa rullstolen då den skulle tas ut. In gick hjälpligt men ta ut var problemet. Såldes fick vi skrinlägga planerna att ha rullstolen med oss i bilen. Det är så att har man inte provat så vet man inte hur det fungerar. Senare på eftermiddagen var Jeanette och Lolita på ICA Kvantum och hämtade ett fat med varmrökt fläskfilé. Till detta ICA:s egen potatissallad. Det smakade mycket bra. Till detta lite gott att dricka. Vi satt sedan en stund på vår uteplats men när det började bli kallt flyttade vi in. Så förflöt kvällen under glatt samspråkande.
Söndagen inleddes med regn. Framåt förmiddagen kom Torslandaborna för att säga adjö och så var besöket för denna gången över. Något senare var det även dags för Jeanette att bege sig hemåt. Således var vi åter ensamma. På kvällen var det partiledardebatten eller vad man ska kalla detta jippo för. Oftast talade de i mun på varandra och man hade svårt att vänta tills det var deras tur. Rena lekskolan med andra ord. Är det dessa personer som ska leda vårt land kan man undra varför det står till som det gör.
Måndagen förlöpte utan några större ansträngningar. Tog med andra ord det mycket lugnt.
Tisdag dags för en tur i Tomelilla. Det blev en runda bort till St1-macken och följde sedan Välabäcken bort till naturreservatet och fortsatte en bit in där. Tyvärr kan man inte passera broarna där med rullstol. Man har lagt tvärribbor som göra att framhjulen ställer sig på tvären så man kommer inte över. Troligtvis har man gjort detta för att fotgängare inte ska halka men hade man gjort broarna plana eller tagit bort ribborna hade alla medborgare kunnat passera utan problem. Tog även en tur upp söder reservatet och rundade även danspalatset i parken. Sedan bort till Dialect för att hämta färgpatroner till skrivaren och sedan hemåt. Det blev en skön runda jag tog. Under tiden hade vi fått städat och jag var ju inte i vägen för detta. Gjorde sedan vid fotona jag tagit under dagen.
Onsdag frukost. Testade att ta en promenad på bandet. Det blev två gånger fem minuter. Jag har inte gått på bandet sedan innan påsk så jag tycker detta var ett litet framsteg att komma tillbaka. Sedan var det dags för Ingegärd att tvätta. Hon hade tvättid idag. Själv jobbade jag litet med datorn.
Torsdag helgdag. Således ingen morgontidning. Frukost och sedan dags att ladda upp den nya hemsidan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


De äldre bilderna år från en resa till Apulien och Amalfikusten i Italien 2012. Avresa från Malmö den 6:e maj och hemkomst den 18 maj. Dessa bilder är från den 6:e till 9:de och är tagna från Malmö till Gabbice Mare där vi stannade några dagar med utfärder till diverse intressanta platser. Första bilden är från färjeläget i Gedser. Sedan två foton från färjan mellan Gedser och Rostock där vi åt lunch. Sedan ett foto från Österrike med sjön Altersee. Här höll även några klättrare på bergen igång. Det hade varit en olycka på motorvägen norr Milano så en sjukhelikopter stod parkerad här på motorvägen. Sedan en bild från en liten kyrka i Mantovani. Två foton från Urbino. Dels ett motiv från stadsporten och sedan påvepalatset. Sedan kommer tre foto från Gradera som vi besökte på kvällen. Här åt vi även middag. Därefter foto från Gabbice Nare. En bild från hotellrummet samt en från kvällen i hamnen på en fiskerestaurang. Sista bilden är utanför en gelatobutik. Det är vår eminenta guide Martin, en dam i resesällskapet samt Ingegärd som kränger i sig den formidabelt goda italienska glassen. Detta var lite bilder från vår resa till Italien.
Så var åter en vecka tillända. Hoppas att Ni får en riktigt fin långhelg med fint väder så Ni kan vara mycket ut. Hoppas att jag själv kan ta några turer i Tomelilla med min rullstol. Således ta nu väl vara på varandra och ha en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan