Veckans Foto och Text
2024-04-12

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


Fredag ej i form. Ingegärd kollade upp biverkningarna på de lugnande tabletter som jag tar vid oro. Kunde bara konstatera att de gav muskelsvaghet. Förstår nu varför jag har tappat orken i både armar och ben. Märker ingen bättring av den lilla träning jag har på bandet. Tyvärr verkar det som om jag blir sämre och sämre med styrka och kondition. Får göra ett uppehåll på denne medicin och se vad som sker. Hade även problem med skrivaren till datorn. Gick ej att använda på grund av avsaknad av orginalpatroner. Hade beställt nya från Ink-club men tyvärr funkade det inte. Det var den gula patronen som sa stopp. Höll på att prova men inget hjälpte. Tog en sax och skapade på patronen och stiften i skrivaren och se nu gick det att skriva igen. Småproblem som gör att man inte mår bra och blir frustrerad och får andnöd. Det slutade till slut bra. På kvällen Tv.
Lördag fint väder. Beslöt att ta en tur i Tomelilla med rullstolen. Ingegärd gick med en bit men sedan krånglade hennes ena ben så hon beslöt att gå hem. Tog en tur bort till ”Bo Olsson korset”, Körde på gången bakom Bangatan och fram till stationen. Här gick det bra att köra men sedan ville jag vidare. Fick prova olika alternativa vägar eftersom kantstenen på sina håll inte är anpassade för handikappade. Vände vid korset och nu fick man planera hemfärden längs Malmövägen och Bangatan. Gällde att korsa gatorna på rätt ställe annars blev det att vända åter en bit och börja om. Kom ändock lyckligt hem och hade nu hundratalet foto att redigera och gå igenom. Lade upp lite bilder på: Du vet att Du är från Tomelilla. Hittade en hel del i datorn från mina 26 år som anställd på VTV. Får se hur det utvecklar sig. På kvällen SVT:s hyllning till ABBA. Det blev en stor besvikelse. Man talade om kända artister men vi undrar var de är kända någonstans. Det var verkligen en stor flopp. Det lyckade dock när Molly Sanden och Astri fick sjunga för annars lyste sångrösterna med sin frånvaro och programmet lyckades verkligen förstöra de fina sångerna som ABBA gett oss. Skämskudde till SVT.
Söndag lite datortid. På eftermiddagen dags för fotboll på Tv. Malmö FF mot Hammarby IF. Vilket tifo som FF:s fanklubb gjort. Hela ståplatsläktaren inklädd som Möllevångstorget eller som en gammal spårvagnschaufför brukade ropa ut i högtalarna: ”Fyllevångstorget nästa”. Detta på grund av att torget var spritlangarnas högborg. På den gamla goda tiden. På kvällen som vanligt Tv.
Måndagen gick trögt. Orkar fortfarande inte gå på bandet utan benen känns som gelé och har ingen ork i dem. Ska sluta med orostabletterna. Såg att de kan sätta ned musklerna så det kanske inte är bra. Känner mig trött och oroligt så fort jag ska göra något men det är bara att kämpa på. Sitter för det mesta framför datorn eller Tv.
Tisdag följde jag med Ingegärd en runda ned på COOP. Det gick bra med rullstolen och när vi skulle hem kunde jag ta kassen i knät så slapp Ingegärd bära. Framåt kvällen började jag må sämre. Kollade syresättningen och den var ner på 80% och hade lite feber. Ringde 1177 och talade med en sköterska. Med tanke på mitt tillstånd skickade hon mig vidare till 112 och där kom vi överens om att de skulle skicka en ambulans till mig. Det kunde kanske dröja för det var ingen akututryckning. Efter en halvtimme dök ambulansen upp. De konstaterade att det var bara att köra mig till akuten i Ystad. Det blev till att få åka med den nya ambulansen som man fått här i Tomelilla. Den är betydligt större och bredare. Blev väl mottagen i Ystad och vid midnatt hade jag fått både antibiotika och kortison samt kommit upp på hjärtavdelning och nu kunde jag pusta ut och sova.
Onsdagen tablett och provtagning. Även en tur till Röntgen för att skiktröntga lungorna. Ingen lunginflammation. Således fortsätta med antibiotika och kortison. Så förflöt hela onsdagen under övervakning och upp till 6 liter syrgas som så småningom sänktes till 4 liter.
Torsdag besked att jag skulle flyttas till Simrishamn. De har platsproblem i Ystad troligtvis beroende på brist på personal. Jag kan i alla fall inte klaga på vården här i Ystad. Fick så småningom ambulans till Simrishamn. Även här ett bra mottagande. Fick träffa läkaren efter en timme och vi gick igenom min situation och kunde konstatera att jag hade en liten inflammation i lungorna. På kvällen satte man ned syresättningen till 3 liter. Fick då en syresättning på 92%.
Kunde på grund av sjukhusvistelsen ej uppdatera hemsidan.
Fredag besked för hemfärd. Fick besked att man skulle kontakta Capio i Tomelilla för att byta ut min diabetesspruta som jag tar varje vecka. Den gör att jag tappar aptiten och går ner i vikt. Vidare information till min lungläkare Georgia så hon vet när jag kommer den 26:e vad som hänt. Ingegärd hämtade mig och så var jag åter på plats i hemmets lugna vrå vid elvatiden. Så nu var det dags att uppdatera hemsidan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


De gamla bilderna är från påsken 2007 och närmare bestämt den 6:te april. Byalaget hade anordnat en konst- och hantverksutställning på församlingshemmet med alster från byn. Det var ju konstrunda och utställningen blev välbesökt. De sista bilderna från hemmet då vi hade barn och barnbarn på besök. Emma var då tre år gammal så hon fick bege sig ut i trädgården för att leta påskägg och snart fann hon dem. Tyvärr var Tova för liten för att bege sig ut på äggupptäckarfärd.
Nu har i alla fall åter en vecka gott med lite av varje. Efter senaste erfarenheten denna veckan kan bara säga att Ni ska väl vara på varandra. Man vet inte hur det kan sluta. Ibland slutar det lyckligt men det kan också vara tåget som kommer i tunneln. I alla fall ta väl vara på varandra och njut av den tid vi har. Fick mitt besked att behövde jag respirator eller får en hjärtinfarkt är det kört för min del så det gäller att vara försiktigt och ta det lugnt. Summa summarum ta väl hand om Er.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan