Veckans Foto och Text
2024-03-28

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


Torsdagseftermiddagen åter dags för ett besök på SPF Klubb 67 på ”Stora Hotellet”. Det var musik och allsång med Susanne Nordström. En verkligt underhållande eftermiddag. Det var minst sedan i våras vi var ett av SPF:s möten. Tyvärr har min sjukdom satt hinder i vägen. Tur att man skaffat el-rullstol så man lätt kunde ta sig dit.
Fredag åter en tur på bandet. Det blev tre femminuterspass sedan tog orken slut. Vet inte riktigt vad det beror på men det tyvärr att så fort jag ska göra något tar det emot. Tycker det är så mycket som man ska hålla reda på. Medicin, rullstol, syrgasmaskin och vad man ska ha med sig. Man får väl ta sig samman och försöka bättra sig. Satte mig på eftermiddagen och började skriva till kommunen om hur dåligt det är handikappanpassat här i tätorten. Får fundera vidare innan man skickar det till berörda personer. På kvällen blev det oxfilé och ett gott rödvin. För egen del blir det inte så mycket av drycker. Gäller att vara försiktigt.
Lördag frukost och så småningom bandet. Det blev som vanligt totalt femton minuter. Ingegärd var nere och handlade hos Systrarna Blomster. Det blev påskliljor och penséer. Sedan planterade hon blommorna i spannen som vi har vid ytterdörren. Det lyste upp. Det blev även några bilder på de nyinköpta blommorna. Satt sedan och gjorde vid dessa bilder bland annat. På eftermoddagen blev det Tv liksom på kvällen.
Söndag inget band. Det blev i stället en dusch på förmiddagen. Bra att ha en pall att sitta på när man tvagar sig. Annars kanske man skulle köra ned till biltvätten hos Roger och ställa sig där. Undrar hur detta hade fungerat? I alla fall ta det lite på andningen även här hemma när man duschar. Det blir lite som igelkottarna, man tar det försiktigt. Resten av dagen fördelades tiden på datorn och Tv-n.
Måndag åter bandet. Går fortfarande tungt. Får andnöd så fort jag ska röra mig eller när jag får problem med något eller i största allmänhet blir irriterad på något. Tänker tillbaka på den tiden då man arbetade. Då kunde man ha många bollar i luften men nu får man vara glad om man kan en boll igång.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


Tisdag åter bandet. På eftermiddagen över till grannfastigheten för information från kommunen. Intressant med vad man kan få hjälp av från kommunen. Än så länge har vi inte behov av detta och detta ska man vara glad för. Så länge vi klarar oss själva är allt bra men andra tider kan komma. Vi var även inne på COOP och handlade lite innan vi gick och körde hem. Bra att ha rullstolen.
Onsdag dags för att få hjälp med ytterdörren. En trevlig tjej från kommunen var och satte kilar så jag lätt kan köra ut och in med rullstolen i lägenheten. Visserligen blev det gummikilar som tejpades fast. Får se hur länge detta håller. Annars får det bli bostadsanpassning.
Torsdag en tur på bandet medan Ingegärd bakade ”solskenskaka”. Det är bara att hoppas att vädret blir detsamma. Nu stundar påsken och vi får hoppas att vädret blir fint. Minns från sextiotalet då jag hjälpte pappa med att räfsa gräsmattan i vårsolen. På påskaftons kväll slog snön åter till. Trafikkaos. Min kusin från Blekinge kom ned till mina föräldrar för att fira påsk. Han kom långfredagen och kunde återvända mot Karlskrona dagen efter annandag påsk. Bara att hoppas att vi slipper sådant väder denna påsken.
Önskar Er alla en riktigt glad påsk och ät inte för många ägg. Tyvärr blir vägarna här på Österlen nu fullproppade av bilar då alla ska ut på konstrundor så ta det lugnt i trafiken. Således HA EN RIKTIGT GLAD PÅSK och rå om varandra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan