Placeholder Picture Placeholder Picture Placeholder Picture Placeholder Picture

Jag föddes 1944 i augusti i Malmö. Således är mina första foto tagna här i denna staden. Jag har även bilder från mina första år tagna upp i Blekinge. Närmare bestämt vid Färskesjön där min mamma var uppvuxen. De första bilderna jag själv tog var med min ena fasters lådkamera. Det var en Kodak Brown. Sedan även med hennes Billy Clark bälgkamera. Detta var i början av femtiotalet. I början av sextiotalet fick jag en kamera av mina föräldrar. Det var en LordMatic för 24 x 36 film och den inköptes hos min morbror i Stockholm som där hade en stor fotoaffär på Hornsgatan. Det var då jag började fotografera med diafilm. Et blev en hel del bilder under denna tiden. Under rekryten på P2 i Hässleholm gavs möjlighet att låna regementets fotolabb på fritiden och där väcktes intresset för svart-vita bilder.
Efter att bildad familj togs fotograferandet upp igen. Efter några år gav den gamla kameran upp och en systemkamera införskaffades. Några år senare gav ekonomin möjlighet att börja resa. Målet blev ofta Grekland och i synnerhet en liten ö vid namnet Kalymnos.
Sedan mitten av 80-talet har min utrustning varit produkter från Nikon och idag är det en digital Nikon Z6-II som användes. Bilderna tas i RAW-format för att sedan behandlas och sparas i TIFF och JPEG. Eftersom dia var det stora intresset började jag 1986 att fuska med ”bildspel”. Intresset uppstod i samband med bildandet av Österlens Fotoklubb. Vi var några medlemmar som då ägnade oss att göra bildspel. Är nu- mera bara medlem i Ystads Fotoklubb. Här är det en hel del som gör bildspel. Idag är bildspelen uteslutande i digital form och för att visa dessa har jag en bärbar dator och en projektor för data. Som program för att framställa bildspelen använder jag idag Photopia Creater, ett mycket bra bildspelsprogram.


Åter startsidan