Kort om mig själv.
Mina foton är tagna både på och utanför Österlen, vilket framgår av Fotogalleriet. Den första kameran jag använde var min fasters lådkamera och detta var på 50-talet. I början av 60-talet fick jag en kamera av mina föräldrar, en LordMatic för 23 x 36 film och jag började då fotografera med diafilm. Under dessa år togs en hel del bilder. Under min rekryttid på P2 gavs möjlighet att låna regementets fotolabb på fritiden och där väcktes intresset för svart-vita bilder. Efter rekryten blev det ett uppehåll i fotograferandet.
Efter att bildad familj togs fotograferandet upp igen. Efter några år gav den gamla kameran upp och en systemkamera införskaffades. Några år senare gav ekonomin möjlighet att börja resa. Målet blev ofta Grekland och i synnerhet en liten ö vid namnet Kalymnos.

Sedan mitten av 80-talet har min utrustning varit produkter från Nikon och idag är det en digital D300s som användes. Bilderna tas i RAW-format för att sedan behandlas och sparas i TIFF och JPEG.
Eftersom dia var det stora intresset började jag 1986 att fuska med ”bildspel”. Intresset uppstod i samband med bildandet av Österlens Fotoklubb. Vi var några medlemmar som då ägnade oss att göra bildspel. Är nu- mera bara medlem i Ystads Fotoklubb. Här är det en hel del som gör bildspel. Idag är bildspelen uteslutande i digital form och för att visa dessa har jag en bärbar dator och en projektor för data. Som program för att framställa bildspelen använder jag idag ProShowProducer, ett mycket bra bildspelsprogram.

Kan idag komma och visa bildspel både på dag- och kvällstid.

Mina foton är till salu om du skulle vara intresserad av någon eller några. Kontakta mig i så fall för överens- kommelse om pris mm.

Kan även åtaga mig smärre fotouppdrag samt som handledare i studiegrupper för digital fotografering.

Har även bilder på
Fotosidan.se , Onslunda Byalag, Onslunda IF, Leufstedts Entreprenad AB, SPF Klubb 67 Tomelilla samt Ystads Fotoklubb.

Åter Startsidan