Veckans Foto och Text
2024-04-25

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


Fredag var det dags för en tur nere på COOP. Vi var båda där nere och handlade.
Roligt att komma ut och se lite folk. Tyvärr är jag fortfarande matt och har ingen ork så det är bara att avvakta. I alla fall fick vi handlat lite inför helgen. På kvällen hämtade Ingegärd en pizza nere på Maritza. Det blev en Bomba och den smakade verkligen. Det var riktig studs i den och även salladen var perfekt. Krispigt, lagom oljigt och med styrka. Således en riktig pizzaafton. Senare på Kvällen blev det Muren. Masker Singers och Virgil. En mysig hemmakväll.
Lördag tog vi det lugnt. Har fortfarande problem med andningen. Har inte hört något från Capio närvård här i Tomelilla. Får ringa på måndag och höra vad som sker. Vägde mig under dagen. Vågen slutade på 86 kg. Har nu gått ned 7,5 kg detta året. Det är inte bra med tanke på min KOL. Inte undra på att jag är så svag. Det är musklerna som jag förlorat och inget fett. Läkaren i Simrishamn hade rätt. Diabetessprutorna jag tar är inte bra. Vid sängdags fick jag stora problem med andningen. Chippade efter luft och det hjälpte inte att använda syrgasmasken. Greps av panik och det var när att det kunde gått åt skogen. Till slut lyckade Ingegärd få mig lugn igen men det tog tid. Sov dåligt hela natten.
Söndag dags att ta en tur i Tomelilla med rullstolen. Friskt i luften trots att solen sken. Det blev en tur bort om koloniområdet. Dock inte ända fram men jag var på väg. Det gäller att ta det lugnt och se vart man kör. Höga kantstenar med mera kan sätta hinder i vägen. Till middag blev det ryggbiff med vitlökssmör och pommes. Det smakade verkligen gott. Till dessert ananas i skivor. Festmåltid. Fick fira att jag själv kunde ta mig runt samt även klara hissen upp till lägenheten. Börjar förstå vad som är lättast att köra och hur man ska köra i hissen och trapphuset. Ingegärd blev förvånad att jag klarade allt detta. På kvällen var grannarna på besök. Det blev en mycket trevlig afton med mycket snack. Tur att vi fått så bra grannar. Omtänksamma och tjänstvilliga på alla sätt. Klockan han mer än väl passera midnatt innan man kom till sängs.
Måndag ringde jag till Capio och fick tala med ”Tin”. Var sedan nere på apoteket och fick mina gamla diabetessprutor. Väntar nu bara på slutligt besked att använda dem. Får detta besked i eftermiddag. Så nu har jag även varit på apoteket med min rullator. Så ringde man åter från Capio. Det var inga problem att byta tillbaka till den gamla sortens diabetessprutor. Bara att hoppas att det nu hjälper och att jag inte tappar mera i vikt.
Tisdag tog det lugnt på förmiddagen. Hade klockan tretton ett möte med YA:s journalist Jenni Dahlgren och en fotograf. Vi ville skriva en artikel om hur handikappovänligt kommunen är. Vi var borta vid Välabäcken och tog några bilder på hur broarna är konstruerade. Bara att hoppas att artikeln kommer snart. Undras vad kommunen har för några ursäkter. Väl hemma körde Ingegärd och Mariann till Onslunda för bridge. Passade på att vila litet under eftermiddagen.
Onsdag dags att bege sig till Petra för att klippas. Det är litet omständligare att ta sig dit nu då jag inte har så mycket ork. Först fick Ingegärd köra ned mig till bilen i rullstolen. Sedan upp med rullstolen och tillbaka igen i bilen. Sedan körde vi till Petra. Det blev att gå över gatan och Ingegärd bar syrgasmaskinen. Sedan upp för trapporna och in till Petra. Allt gick mycket bra. Sedan var det bara att vi skulle klippas. Vi trivs verkligen hos Petra. Ett alltid lika vänligt bemötande och vi kan prata om ALLT! Så var vi klara och det var dags att bege oss hemåt. När Ingegärd hämtat rullstolen tog vi en runda inom COOP och handlade lite mat. Det blev pasta med oxfilé som vi sedan intog tillsammans med ett gott vin. Det är månader sedan jag tog ett glas vin men nu smakade det verkligen gott. Sedan blev det konserverade ananasskivor till dessert och så var detta en mycket lyckad måltid.
Torsdag upp lite tidigare och vänta in städerskan. Ystads Allehanda hade med artikeln om mina synpunkter på hur handikappovänligt Tomelilla Centrum är. Får nu se om det blir ett annat svar än vad jag fick. Troligtvis inte utan likt strutsen sticker de bara ned huvudet i sanden och tror att alla problem försvinner. Tyvärr är så inte fallet.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


De äldre fotona är tagna på Tosselilla den 30:de april 2007. Det är Leufstedts Entreprenad AB som håller på med diverse arbete där. Hade möjlighet att under många år dokumentera deras arbeten då jag dels skötte deras hemsida samt att Alvar och jag är verkligen riktigt goda vänner. Alltid skönt med någon eller några man kan tala om allt och verkligen lita på samt få stöd när så behövs.
Så har ännu en vecka gått sedan förra upplägget av min hemsida. Tur att man har något att ägna sig åt så blir tiden inte så lång. Vädret har inte inbjudet till några längre turer i centralorten det har blåst och varit kallt. Hoppas på bättre väder och då kan man ge sig ut med kameran och rullstolen.
Önskar att ni alla får en skön helg och så är det snart Valborg och Första Maj med allt vad detta innebär. Skänk en tanke till alla de byråkrater som blev missnöjda med att eldningsförbudet kommer många att inte bry sig om. De borde nog tänka om och inse vad den gamla ”Stål- och Kolunionens syfte var. Inte var det att bilda Europas förenta stater utan att man skulle kunna hålla fred i Europa. Tyvärr finns det en massa smågalna maktbejakare som ser sina chanser så fort det kommer det minsta direktiv från EU. Kanske dags att minska antalet representanter i denna församling. De kanske kan ut och plocka pinnar i skogen så gör de minst skada. I alla fall ha en riktigt skön helg och ta verkligen vara på varandra och ha det gott.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan