Veckans Foto och Text
2024-04-04

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


På torsdagseftermiddag kom Jeanette hem till Tomelilla. Det blev lite gott att äta och dricka och sedan gick kvällen fort. Innan detta var Ingegärd och jag nere på torget och såg på skärtorsdagsfirandet.
Långfredagen var Jeanette åter i farten. Fönstren putsades och det röjdes med lite av varje. På eftermiddagen tog vi alla en tur till kyrkogården och tände ett ljus för de som inte är med oss längre. Det var första gången sedan vi flyttat till Tomelilla som jag var där. Sedan gick Ingegärd hem medan jag och Jeanette tog en liten tur runt de närmaste kvarteren. Vi kunde bara konstatera att trottoarkanterna inte är så handikappvänliga. Skarpa kanter och stor nivåskillnad mellan gatan och trottoaren. Det var som jag beskrev till kommunen i min skrivelse. På de flesta ställena vågar man inte köra över kanten utan att riskera skador både på rullstolen som sig själv. Det blev i alla fall en del bilder från vår ”promenad”. På kvällen blev det lammstek med tillbehör och gott vin.
Påskafton var Jeanette och Ingegärd hos ”Möbel-Hansson”. Det heter numera Svenska Hem i stället för EM-möbler. Det blev i alla fall en matta att lägga under köksbordet. Detta gör att det ekar mindre i köket. Till lunch blev det ägg och sill och till detta det som kräves. På kvällen var det dags för en bit oxfilé. Det smakade bra och även nu ett gott vin till. Det blev således god påskmat denna dagen. På kvällen tid för Tv.
Påskdagen dags att ställa fram klockan en timme. Nu är det sommartid. Sedan frukost och så begav sig Jeanette hem till Ann-Sofie. Därefter återkom Jeanette och vi åt lunch innan hon åter begav sig till Malmö. På kvällen Tv.
Annandagen tog vi det lugnt. Satt lite framför datorn samt laddade upp lite bilder på facebook ”Du vet att Du är från Onslunda om….” Har lagt upp en del bilder där från vår tid i Onslunda. Jag har flyttat runt en del. Uppväxt i Malmö 1944 till 59. Sedan Onslunda till 1966 då jag begav mig till Malmö. Bodde där till 1968 då Ingegärd och jag flyttade till Tomelilla. Bodde där till 1973 då vi flyttade till Onslunda och sedan oktober 2022 åter till Tomelilla. Det har blivit några flyttningar under mina åttio år.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture


Tisdag förmiddag var Ingegärd på fotvård. Hade själv tid på eftermiddagen för Covidvaccination. Eftersom jag för tillfället tar antibiotika ansåg man att jag inte skulle ta denna sprutan nu utan det blev återbud för detta. På eftermiddagen var Ingegärd hos Mariann och spelade bridge. Satt själv hemma och såg en film på Tv. Så förflöt även denna dagen utan några större aktiviteter.
Onsdag vaknade och såg att det snöat under natten. Vi hade planerat en tur till Kristianstad men beslöt att avvakta. Framåt förmiddagen var Ingegärd nere på COOP och hon såg då att ingen snö var kvar på bilen. Vi tog då beslutat att efter lunch bege oss norrut mot Kristianstad. Gav oss iväg och efter Skåne-Tranås var det vitt på träden men ej på marken. Således bara och torra körbanor så det var inga problem med att köra. Samma väder hela vägen upp till Kristianstad och Keepon som vi skulle besöka. Rampen och väskorna hämtades till rullstolen och Ingegärd gjorde även några andra inköp till sig själv. Alltid lika trevligt att besöka affären och de två kvinnliga expediterna. Man känner sig verkligen omhändertagna av dem. Här kan man tala om service. Keepon säljer det mesta man behöver som ”handikappad”. Från rullstolar till stödstrumpor med mera. Verkligen värt ett besök dels i deras affärer i Lomma eller Kristianstad. De finns även på nätet. Lägg till .se på deras namn så hittar Du deras hemsida. När allt var klart och vi fått våra varor utlevererade i bilen var det dags att bege oss hemåt. Även nu var det lite trafik så allt förflöt bra. Passade på att koppla telefonen till bilen och GPS-en fungerade utmärkt på bilens skärm. På kvällen som vanligt Tv.
Torsdag ingen städning. Städerskans dotter var sjuk. Det är sånt som händer med småbarn och det får man acceptera. Bara att avvakta och se när hon kan komma i stället.
Så var ännu en vecka gången och vi med dem. Vädret är inte det bästa idag utan det regnar och blåser. Bara att vädret blir bättre till helgen så man kanske kan ta en tur i Tomelilla. Som vanligt ta väl vara på varandra och gör det bästa möjliga av tiden vi verkar här. Tänk på att det kanske alltid finns någon som har det värre än vad man själv har.
Ha det bra!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan