Veckans Foto och Text
2023-03-22

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Över en vecka har gått sedan jag sist laddade upp något på hemsidan. Orsaken till detta är åter problem med dataprogrammet som jag använder för att göra hemsidan. Tydligen har jag smugit in ett fel när jag fortsatt att bygga ut sidorna. Har kontakt med Coffeee Cup i USA och de arbetar på att försöka hitta felet. Har nu lyckats att få programmet att fungera någorlunda. Har tyvärr fått tagit bort en hel del sidor med bilder från våra resor ute i världen men nu gäller det bara att få det att fungera. Detta är inte alltid så lätt. Misstänker att ett : Å Ä eller Ö har hamnat på någon sida och då kan det bli problem eftersom man inte använder dessa bokstäver i USA. Vi får se hur det utvecklar sig. Var för många år sedan ute för samma problem och fann då slutligen felet där jag använt ett ogiltigt tecken. Nu får vi se hur det fungerar.
Förra veckan som vanligt. Var i Malmö den 14:de då Ingegärd skulle på bentäthetsmätning. Passade själv då på att köra runt lite i staden och se hur den förändrats sedan jag var grabb och växte upp här. Allt gick bra och så småningom kunde vi återvända till Tomelilla.
Onsdag upptäcktes att hårddisken på datorn var full. Fick köra till Dialect för att få det fixat. Tydligen var det hemsidesprogrammet som kraschat många gånger som fyllde på disken. Beslöt dock att byta ut hårddisken mot en större. Nu är det bara att vänta på att få den utbytt. Använder därför under tiden min laptop. Bra att ha en reservdator.
På torsdagen var det dags för vår städerska att besöka oss. Samtidigt var Ingegärd hos Elsa för att få lite fotvård. Sedan lugnt resten av denna dagen.
Så blev det helg igen. Gjorde inget särskilt men började åter använda mitt motionsband. Det gick att gå en hel timme dessa dagar. Dock inte i den hastigheten som jag kunde för en månad sedan men det börjar gå bättre. Tog en tur varje dag under helgen.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag ny vecka och en tur på bandet. Gick åter litet lättare. Bara att kämpa på men det är inte lätt alla gånger.
Tisdag till Lasarettet i Ystad. Det var Ingegärd som hade ett återbesök där. Passade själv på att ta en tur i staden och ta litet foto. Det har varit tunt med fotograferingen. Tyvärr var det dimmigt men det blev dock några bilder att lägga upp här på hemsidan. Fixade med dessa bilder under eftermiddagen medan Ingegärd var i Onslunda och spelade bridge.
Onsdag dags för lasarettet i Simrishamn. Träffade åter Georgia min lungläkare. Hon var positivt trots min försämring efter mitt besök hos henne förra gången. Hon tyckte jag skulle prova en annan inhalation i stället för den hon skrev ut förra gången samt att jag skulle få tabletter att ta när jag kände mig stressad. Vi bestämde att vi skulle träffa åter om en månad för uppföljning.
Så litet om de gamla bilderna. En bild är det gamla fattighuset som numera är sommarbostad så vitt jag vet. Den andra bilden är Acke och Inger som blev hedersmedlemmar i hembygdsföreningen. Det var på årsmötet 2006 som de blev hedersmedlemmar. Tror att idag är det bara Inger Ohlsson som är det. Sedan några bilder från trädgården. Bi i krokusarna och även en utslagen julros. Tranor på resa över byn samt en hare nere i mossen. Snö på krokusar samt en sparvhök på besök i trädgården. En pigg ekorre på åsen och så en tur med snöslungan på garageinfarten. Detta var några bilder från 2006 till 2013 tagna under de närmaste veckorna.
Nu hoppas jag att hemsidan åter är någorlunda så nu får ni ha en fortsatt bra vecka och en trevlig helg så kanske hemsidan även fungerar nästa vecka. Ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan