Veckans Foto och Text
2023-03-09

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag en jobbig tur på bandet. Snigelfart men dock en timmes promenad. Känns som om det jag inhalerar täpper till lungfunktionen. Får fundera vidare på detta. Tog det lugnt resten av dagen. Litet skärmtid på olika platser i lägenheten (dator och Tv). Bara att låta tiden gå. På kvällen lite gott att äta och dricka.
Lördag inget band. Strax innan nio anlände Jeanette så då blev det frukost. Sedan förflöt dagen under lugna former. Ingegärd och Jeanette var nere på COOP och inhandlade en grillad kyckling som vi intog som middag. De var även hos Systrarna Blomster och ordnade blommor till Ingers begravning i Köge. Skönt att kunna fixa sådan utan att behöva ge sig över sundet. Jag hade i alla fall inte i dagsläget klarat av att bege mig till Köge och begravningen. Trist att det blir så men vad ska man göra. Vi har många fina minnen av Inger och det är dessa vi får komma ihåg med glädje. Framåt femtiden var det då dags för Jeanette att avvika hem till Ann-Sofie innan hon skulle bege sig hemåt till Malmö. Var själv rätt trött så det blev inget gjort sedan Jeanette lämnat oss.
Söndag en liten tur på bandet. Lite arbete framför datorn. Det gäller att hålla sig igång med det man kan. Hjälper inte att deppa men det är tyvärr mycket jobbigt att låta bli.
Måndag inget band. På eftermiddagen var ”Ankan” och Björn här på eftermiddagskaffe. Björn hade inte sett vår lägenhet så nu var det dags. Han har gjort en höftledsoperation så han är fortfarande lite handikappat med det är på bättringsvägen. Roligt att träffas. De har också haft problem då han fått lämna återbud till operationen på grund av förkylningar med mera. Således förflöt eftermiddagen med glädje och alltid lika trevligt att få träffa vänner.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag provade att gå en stund på bandet. Har ingen ork utan det blev nära på snigelfart under en halv timmes tid. Har gjort uppehåll med vätskorna som jag skulle inhalera. Tror att det blev för mycket under förra veckan. Dels med inhaleringen och dels med både kortison och antibiotikakurer. I stället för att lätta på slemmet i lungorna verkade det i stället stoppa upp volymen i dem. Man blir rädd och då det är svårt att nå min lungläkare blir det problem. Får avvakta och se hur det utvecklar sig. I alla fall verkar slemmet att lossna lättare. Såg i YA att Spjutstorps IF inte fick mer medel till badet. Det fanns inte pengar hos kommunen. Tacka fasiken för detta. Man har lagt miljoner under flera år på torget i Tomelilla. Det ska tydligen bli ett monument över politikerna och tjänstemännen inom kommunen. Man slutar inte att förvåna sig. Nu börjar kommunerna försvara sig med att det de sparar in på är sådant som de enligt lag inte är skyldiga att göra. Tycker att de då slaviskt skulle följa detta och då hade det kanske blivit mer till vad de är skyldiga att göra och inte köra detta på sparlåga. Samma problem inom regionen. Ingen vet hur det blir på Ystads lasarett med brist på sjuksköterskor. SKANDAL att det får gå till på detta viset.
Onsdag åter solsken. Idag hade Ingegärd tvättdag. Tvättstugan bokad. Kan själv inte bidra med så mycket. Senare på dagen var hon även nere på COOP och handlade. Passade på att ringa Hans och höra hur det går med husförsäljningen.
Torsdag dags att slutföra hemsidan. Har bara gått på bandet under tisdagen och det gick som bekant inte bra. Får fundera på hur jag ska angripa problemet den närmaste tiden. Kanske börja med inhalationerna igen men inte i den mängden som förut.
Ta nu det lugnt under helgen och ägna tiden till att rå om varandra. Hur var det man skrev i visan: ”Räkna de lyckliga stunderna blott”. Tycker vi ska se till att de blir många och att vi verkligen är lyckliga. Lyckan består inte bara i materiella saker utan det kan vara annat. Ha en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan