Veckans Foto och Text
2023-03-02

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag ingen tur på bandet. Det blev i stället att börja med de nya medicineringarna. Två olika sorters vätskor att inhalera via den hemlånade maskinen samt en kortisonkur och en kur med antibiotika. Vätskorna ska tas fyra gånger om dan av vardera sorten. Det blir en del att suga i sig. Man får hoppas att de kommer att hjälpa. Avsikten är att lösa upp slem i lungorna så det blir litet lättare att andas. Bara att se positivt på problemen. Jobbade litet med datorn för att få tillbaka en del av min hemsida. Blir till att lägga in nya foto från olika länder och från våra resor. På kvällen lite gott att äta och dricka.
Lördag åter dags att inhalera. Ringde sedan Alvar om hans hemsida. Vi bestämde att han och Ann-Kristin skulle komma hit till oss vid elvatiden så kunde vi börja dona med hemsidan. Alvar och jag sysslade med detta medan Ann-Kristin och Ingegärd fick tid att umgås. Fick klart med hemsidan och så blev det fika. Alltid roligt att träffas. På eftermiddagen dags för skidor på Tv. Även denna dagen lite gott att äta och dricka på kvällen.
Söndag dags att börja på bandet igen. Det gick tungt men det blev dock en timme på maskinen. Får anpassa tiderna med inhaleringen så att dessa stämmer någorlunda. Jobbade även med bilder i datorn. Allt tar sin tid. Sedan var det även dags för skidor igen på Tv. Trots att man inte gör så mycket går tiden fort och man har lite svårt att hänga med.
Måndag åter bandet. Sedan tid för att besöka Petra så vi kunde bli klippta. Därefter begav vi oss till Kvantum för inhandling av diverse förnödenheter. Idag var det inga skidor så det blev mer tid med datorn. Sista dagen för kortisonkuren. Har tagit tabletterna i fem dagar.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag inhalering och bandet. Har börjat få en liten rutin i vilken ordning saker ska göras. Mellan medicineringarna blir det tid med datorn. Nu har media verkligen tagit upp hovrättsdomen i Halland. Man tar sig för pannan och undrar vad det är för stofiler som har suttit som domare där. Trodde de det var en gräddsnippa som den åtalade hade satt fingret i? Man kan undra hur dessa domare fungerar och vad de har för verklighetsuppfattning. Man kommer onekligen att tänka på den åtalade som frågade domaren om man fick kalla en åsna för domare????? Tycker att vi här i Sverige har haft rent för många brottsmål där den dömande makten klantat till det. Lider med flickan och föräldrarna som ska genomgå detta rättshaveri. Dags att ställa krav på de som dömer. Åldersfördelningen är kanske för hög. Begriper de inte så sitter de tydligen och sover. Nog dags att se över systemen med rättsskipningen. På eftermiddagen var Ingegärd och spelade bridge i Onslunda. Det är hennes tisdagsnöje.
Onsdag samma rutiner som tisdagen. Bandet och medicin. Jobbade även med datorn. Allt tar sin tid och i synnerhet då jag måste ändra storlekar på fotona till hemsidan. Även idag skidor på Tv. På kvällen dags för Ingegärd att spela bingo i parken med några andra damer. Roligt att hon har litet annat att intressera sig för än bara att passa upp mig.
Torsdag var det dags för städning. Under tiden var jag hos diabetessköterskan på Capio. Blodsockret var bra. Så även långtidssockret. Blodtrycket var perfekt så här var det inget att klaga på. Tydligen håller veckosprutan och tabletterna blodsockret i schack. Bara att vara tacksam att något är bra. Tog under gårdagen inte så många inhalleringar som rekommenderats. Får återgå till det vanliga.
Så har åter en vecka gått. Vädret är skapligt men kyligt för min del. Önskar ytterligare en temperaturhöjning. Ta nu vara på det fina vädret och rå om varandra i vårsolen där den skiner. Tur att vi går mot ljusare tider. Ha nu en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan