Veckans Foto och Text
2023-02-16

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan bandet. Tyvärr är inte krafterna tillräckliga. Har väl tappat tjugofem procent av den. Försöker ändå att gå en timme när det är tid. Sedan lite datortid. På eftermiddagen var Mariann och Hans på besök. De hade varit på en visning i Tomelilla och var kaffesugna. Roligt med sådana spontanbesök. Det livar verkligen upp. Detta eftersom jag inte precis är ute och går om dagarna. Vädret ställer till det. Rå luft och kyla är inte min melodi. På kvällen Tv. Så även på eftermiddagarna när nu VM i skidskytte har börjat.
Lördag åter bandet. Sedan blir det datorn. Tur att man har den och kan leta bland annat gamla bilder till min hemsida. Har väl idag cirka hundratiotusen foto som är digitaliserade. Eftermiddagen och kvällen Tv. Ett avbrott är den goda maten och drycken som det blir om fredags- och lördagskvällarna. Man måste unna sig litet gott så man vet när det är helg. Annars vore alla veckodagarna lika.
Söndag åter bandet efter frukost. Sedan åter dags framför datorn och Tv. Egentligen litet enformigt men har inte några andra idéer om vad jag ska göra. Visserligen börjar jag se bättre så det är kanske dags att börja läsa litet böcker igen. Får se vad tiden kan utvisa. Under dagen och kvällen skidor och fotboll på Tv.
Måndag samma rutiner som övriga dagar. En timme på bandet. Det blir ungefär en kilometer jag går med varierande hastighet och stigning. Kan bara konstatera att i vila har jag inga problem med min dåliga lungkapacitet. Det är först då jag börjar röra mig som jag börjar kippa efter luft. Det gäller således att vara försiktig och inte anstränga sig.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag inget band. Var litet senare på dagen på Capio och fick tagit prover inför mitt besök hos lungläkaren nästa vecka. Var således ute en kort stund. Det fick bli bilen bort till provtagningen. Hade nog inte klarat av att gå dit. Hemma igen dags för skidor och sedan mera Tv-tittande på kvällen. På eftermiddagen var Ingegärd i Onslunda och spelade bridge. Hennes vanliga tisdagsnöje.
Onsdag frukost och sedan litet lugnt. Vi körde till Simrishamn för att betala våra gardiner. De hade ännu inte fått tyget till en tredje kudde som vi beställt. Passade även på att beställa en kappa till köksfönstret. De har mycket att välja på. Roligt att besöka denna affären. Stannade till på Ingelstadskalkon och åt middag samt handlade lite att lägga i frysen. Hemma igen dags för Tv. Det var skidskytte. Hanna tog guld och Linn tog silver. Hivens tjejer att skjuta och köra skidor. Sverige har nu sex medaljer i detta VM. På kvällen var Ingegärd och spelade bingo. Kom hem med en vinst och var glad för denna.
Torsdag städdag. Leonora kommer var fjortonde dag och städar hos oss. Skönt att ha detta så slipper Ingegärd bland annat att dammsuga. Själv är jag inte till mycken hjälp då slangen till syrgasmaskinen är i vägen hela tiden. På eftermiddagen årsmöte i SPF Klubb 67 Tomelilla. Det blir nog lite bilder därifrån till klubbens hemsida.
Åter en vecka snart till ända. Bara att kämpa på och se fram mot våren. Ta nu väl vara på varandra och ha en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan