Veckans Foto och Text
2023-02-02

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan bandet. Det går litet tyngre nu men det bättrar sig så småningom får man hoppas. Vi var nere på COOP och handlade inför helgen. Tog det lugnt resten av dagen. Det blev dock lite datortid. Håller på att uppgradera min hemsida efter datorhaveriet. Detta tar sin lilla tid att dona med alla sidorna. Bara att kämpa på. På kvällen som vanligt Tv.
Lördag frukost och sedan väntade vi på att Mårten, Lolita och Tova skulle dyka upp. De hade kört ned till Jeanette i Malmö på fredagskvällen och skulle besöka oss under lördagen. Lolita och Tova hade inte sett vår lägenhet så nu var de nyfikna på hur den såg ut. Efter att de anlänt blev det fika. Sedan mycket snack och så småningom körde Mårten och Ingegärd till Ingelstad kalkon för att hämta hem en middag vilket vi var i behov av. Det var kalkonlår vilket var saftigt och gott. Sedan förflöt dagen med mycket prat och diskussioner om hur det varit efter julen. Framåt kvällningen var det åter dags för Mårten med familj att bege sig mot Malmö och Jeanette. Det hade varit en trevlig dag och alltid lika roligt när vi träffas.
Söndag frukost och sedan bandet. Idag gick det verkligen tungt. Har inte mycket ork att promenera på bandet som jag brukar utan det blev med mycket lägre hastighet. Men bara att kämpa på. Resten av dagen tid framför datorn och TV.
Måndag åter bandet. Blev inte en timme utan fick sluta betydligt tidigare. Det är som om luften inte räcker till. Blir andfådd och pulsen stiger. Efter en stund är dock allt som vanligt. Det vill säga cirka 70 i puls och 90 till 93% i syresättning. Det blir litet jobbigt så fort man ska röra på sig.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag ringde läkaren från Malmö för att redovisa undersökningen jag gjorde förra veckan igen. Resultatet var inte så bra. Syreupptagningsförmågan i lungorna är låg vilket innebär att de inte orkar med några ansträngningar. Hon skulle skicka över resultaten till Georgia samt be henne att man skulle göra ett ultraljud på hjärtat. Det kan finnas ett samband mellan Kol och syreupptagningen i lungorna som kan ha med hjärtfunktionen att göra. Får se hur detta utvecklar sig. Ingegärd var hos tandhygienisten denna dagen medan jag satt framför datorn. Kände framåt kväll att jag fått ont i nacken. Detta gjorde att jag sov inte så bra natten mellan tisdagen och onsdagen.
Onsdag blev även litet vilodag. Ont i nacken så det blev insmörjning med voltaren och värme på nacken. Det hjälpte dock till att smärtan lindrades. Ingegärd på fotvård på förmiddagen. Väl hemma igen var det dags för henna att tvätta. På kvällen var hon på bingo i parken tillsammans med några andra vänner. Dock ingen vinst. Satt själv framför Tv-n och slöade. Framåt kvällningen kändes det bättre med nacken.
Torsdag bättre. Sov hela natten men hade dock lite stelhet i nacken fortfarande. En omgång voltaren på morgonen. Senare på förmiddagen kom Leonora för att städa hos oss. Skönt för Ingegärd att slippa detta. Själv är jag inte till någon nytta eftersom jag blir andfådd vid minsta ansträngning. Får hoppas att det avtar. Fixade med hemsidan.
Så har en vecka gått och det är snart helg igen. Ta det lugnt och slappa för vädret lär inte bli det bästa. Sköt om varandra och ha det gott. Tack för denna veckan som gått.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan