Veckans Foto och Text
2023-01-22

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag den 13:de. Frukost och sedan bandet. Det tog lite emot men det gick så småningom. Sedan dags att fixa med datorn. Försökte få rättsida på en del men det var jobbigt. Bestämde mig för en ny dator på 256 GM ram och 256 GB SSD disk. Bara att vänta på när den kan komma till Tomelilla. På kvällen anlände Jeanette. Då blev det först sikrom med chips, rödlök och creme fraiche. Sedan åt vi lammrostbiffar. Och till allt detta något gott att dricka.
Lördag var det dags att ta bort adventsljusstakarna i fönstren och sedan bar Jeanette ned dem i källarförrådet. Så var allt från julen återställt. På kvällen hämtade Ingegärd och Jeanette hem litet mat från Thairestaurangen vid torget. Så nu var det åter dags att smörja kråset. Även nu litet gott att dricka.
Söndag frukost och sedan var det dags för Jeanette att bege sig hemåt. Det hade varit en trevlig helg och vi hade fått hjälp med litet av varje som vi inte klarar av själva. Skönt att ha någon nära hemmet. Tyvärr bor Mårten i Torslanda så det är en bit att köra varje gång vi ska träffas. Det är en körtid på över fyra timmar enkel resa så detta blir inte så ofta som vi kan träffas. Jeanette har max en timme hit.
Måndag åter bandet. Det gick mycket tungt och det var knappt jag orkade gå en timme med mycket låg hastighet. Konstaterade att det var dags att börja en kortisonkur igen. Tror att försämringen delvis beror på mitt besök på SUS i Malmö då jag gjorde tester en timma och fick inte använda syrgas hela tiden. Det tog nog litet på krafterna. På eftermiddagen till Petra för att klippas. Vi behövde det båda. Tog det lugnt resten av dagen.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag dags att bege sig till Ystad. Ingegärd skulle på undersökning så vi begav oss båda i väg dit. På eftermiddagen var Ingegärd och handlade på COOP. På eftermiddagen ringde Johnnie och lämnade besked om att min nya dator var kommen. Beslöt att jag skulle lämna den gamla nästa dag.
Onsdag dags att packa ned den gamla datorn. Lyckades välta den över terminalglasögonen så att skameln lossnade och så även glasen. Körde först till Nova och fick tagit prover och sedan i väg och lämnade datorn så att man kunde börja föra över det som gick till den nya datorn. Hem igen och sedan till Synsam i Ystad för att lämna glasögonen. Upptäckte där att ena glaset saknades. Fick i alla fall beställt tid för ny synundersökning. Hemma igen hittade Ingegärd det saknade glaset. Det låg under skrivbordet. Framåt kvällningen ringde man att nu var datorn klar för avhämtning. Under eftermiddagen hade Ingegärd tvätttid.
Torsdag dags att fixa med program till datorn. Passade på att köra till Ingelsta Kalkon och åt middag. Hem igen fortsatte med datorn.
Fredag till Ystad för synundersökning och fått fixat glasögonen. Ska ha nya högerglas i mina glasögon. Skönt att även detta har löst sig. Hem igen och bara datortid.
Lördag fortsatt arbete med datorn. Har litet problem med lösenord till vissa men det verkar att lösa sig.
Söndag fortsatte med datorn. Får nu börja med hemsidan. Är litet försenad men det är det inget att göra åt. Hoppas att det nu blir bra.
Ha en ny skön vecka framför Er och så hoppas jag att hemsidan så småningom kommer att bli komplett igen. Ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan