Veckans Foto och Text
2022-11-03

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag dags för att handla. Detta blev flyttat en dag eftersom det var marknad på torsdagen. Var först på ICA och passade på att premiär använda ”Dramaten”. Det vi handlade tog vi i kassar och när vi kom hem flyttade vi över det i ”Dramaten” eftersom den är för hög att ställa i bilen samt att den blir tung att lyfta. Tog även en tur inne på COOP. Hittade lammrostbiffar så vi köpte ett paket med fyra stycken i. Det blev två till middag på kvällen och två hamnade i frysen. Kan vara gott att ha i framtiden.
Lördag tog vi en liten promenad i ”centrum” av Tomelilla. Vi gick först bort till Möbel Hanssons och fick där besked att de skulle leverera matrumsbordet till oss på måndag. Gick sedan en liten runda bort till torget och tog några bilder där. Sedan dags att vända hemåt. Började sedan sätta upp tavlor i ”gästrummet” eller ”motionsrummet ” eller vad man nu vill kalla detta rummet. Det tog på krafterna att hålla på så vi blev inte färdiga denna dagen. På kvällen blev det kammben. Därefter enbart Tv-tittande på kvällen.
Söndag fortsatte vi med att sätta upp tavlor i tredje rummet. Så småningom blev även detta rummet klart. Ingegärd testade att göra en Solskenskaka. Den blev verkligen bra så vi ringde Ann-Kristin och Alvar så de var här på kaffe och kaka. Det var mycket avkopplande att få träffa dem. På kvällen Tv-tittande.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag dags att återhämta oss. På kvällen kom matsalsbordet så vi fixade litet med att sätta detta och stolarna på plats. Började fundera på hur vi skulle sätta upp tavlorna där i vardagsrummet. Det började utkristallisera sig hur detta skulle se ut. Som vanligt halvsov framför TV-n.
Tisdag till Simrishamn för att avsluta vår husförsäljning. Vi träffades alla hos Eric Olssons kontor. Alla papper skrevs under och så småningom var Simon ny husägare och vi hade sålt huset där vi bott i fyrtionio år. Det kändes för Ingegärds del vemodigt medan jag bara var glad att affären var i hamn. Vår mäklare Emily har varit en klippa för oss med all rådgivning och hur hon skött hela försäljningen. Hon kan verkligen rekommenderas om Ni funderar på att sälja ert hus här på Österlen. På hemvägen stannade vi till på Ingelstads Kalkon och åt middag. Hemma igen dags att hänga tavlorna i vardagsrummet. Äntligen var vi klara med alla tavlor och fotografier som skulle upp på väggarna. Nu återstår bara att vi får vitrinskåpet och att gardinerna blir sydda och uppsatta. På kvällen var vi verkligen slut och satt bara och halvsov framför TV-n.
Onsdag litet tid framför datorn innan det var dags att bege sig till Nova för provtagning. Det var KOL-teamet i Malmö på SUS som önskade detta då jag förrförra veckan var där på besök. Sedan hem igen för middag. På eftermiddagen var flyttfirman och hämtade några tomma flyttkartonger. Nu är det bara fyra stycken kvar som ska packas upp. Senare på kvällen högt ljud från vinkylen. Kände på sidorna och där kunde man nära på steka ägg eftersom de var så varma. Tog den ”Norska” nödstoppen. Det vill säga drog ut kontakten. Fick sedan inte igång kylen.
Torsdag togs kontakt med Österlen-El. De skulle kontakta leverantören av kylen så de skickade en ny. Satte upp det sista på väggarna. Efter middag begav vi oss till Lund och Mattssons Fotoaffär. Det blev en ny kamera. Så har åter en vecka gått och vi känner oss litet mera hemmastadda i lägenheten. Ta nu väl vara på varandra och njut av helgen för det ska vi göra. Nu är det inga ”måsten”.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan