Veckans Foto och Text
2022-10-21

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag dags att ordna med TV. Ingen bild eller signal på Teleservice och deras support förra veckan gjorde att jag tvivlade på hur de skulle lösa problemet. Hörde med en granne att det var mycket dålig mottagning på de fria kanalerna. Enligt hörsägen var inte bostadsbolaget villigt att bekosta nya ledningar in i fastigheten medan andra sa att det var Teleservice som hade problem med sina ledningar. I alla fall ringde jag till Telenor och fick ett vänligt bemötande. Eftersom jag nu hade deras fiber var det bara att ansluta till deras TV via Wifi. Beställde vad som behövdes samt även programpaket. Bara att nu avvakta hur det kommer att lösa sig. Resten av dagen problem med datorn och hårddiskarna. Ingegärd höll på med att få ordning på sina köksattiraljer så att även denna delen skulle fungera.
Tisdag litet av varje. Fick besked att jag kunde hämta ”utrustningen” för att se på TV. Snabbt marscherat av Telenor. Beställt ena dagen och leverans andra dagen. Nu var det bara att hämta paketet samt sätta igång att installera TV-programmen. Det tog sin lilla stund men sedan hade vi en mängd program att se på. Sedan åter småplock med datorer med mera. Ingegärd iväg till Onslunda på eftermiddagen för att spela bridge med det vanliga gänget.
Onsdag dags att bege sig till Malmö. Hade tid på lungmottagningen på SUS. Hade GPS-en inkopplad men i Malmö var det som vanligt många gator avstängda så GPS-en hade man inte så stor nytta av där. Tur att man känner till SUS någorlunda. Vi hittade i alla fal rätt. Fick träffa en trevlig läkare. Tyvärr är det en katastrof med Regionens journalsystem. Man kan inte se vad som skrives på de privata sjukhusen trots att de har uppdraget av regionen. Dags att det sker något. Man är hänvisad till Simrishamn och Capio där men andra kan inte komma åt journalerna. Fick i alla fall besked om provtagning samt en ny undersökning framåt. Sedan styrde vi kosan hemåt. Stannade i Ystad på Le Cardinal och åt en plankstek innan det var dags för El-giganten. Köpte högtalare till datorn samt en liten TV att ha vid motionsbandet. Hemåt igen för att vila upp oss.
Torsdag satte vi upp litet tavlor. Begav oss även till Onslunda för att klippa gräset där. Var nog sista gången man utförde den sysslan. Kommer nog inte att sakna den.
Fredag satte vi upp litet gjutgods på väggarna. Sedan iväg för att handla innan det var dags att fixa med hemsidan.
Ligger nu bara en dag efter med sidorna. Hoppas att Ni får en trevlig helg. Själva ska vi försöka ta det lugnt och vila för det behövs en stor återhämtning efter flytten med allt vad detta innebär. Ha det bra.


Placeholder Picture
Åter veckans Foto och TextÅter startsidan