Veckans Foto och Text
2022-10-06

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan dags för packning inför flytten och det som vi inte ska ha med oss. På eftermiddagen dags att bege sig till Tomelilla för att besiktiga lägenheten och få nycklar med mera. Ingegärd passade på att se var förrådet var placerat. Det var ut och ned för trapporna och sedan var förrådet placerat i skyddsrummet. Vanligt avfall lämnades i ett förråd på gården medan matavfallet tömdes strax utanför vår ytterdörr. Där var ett nedkast för detta. Sedan hemåt igen och försökte smälta informationen vi fått. På kvällen anlände Jeanette som förstärkning med packning med mera. På kvällen litet gott att äta och dricka.
Lördag frukost och sedan dags med dagens arbete. Strax efter lunch begav vi oss ned till lägenheten så att Jeanette fick se den. Innan dess en tur till Bo Ohlsson för inhandling av diverse artiklar. Där var trångt med folk så det blev inte mycket att se på. Sedan till lägenheten för leverans av det som vi köpt till lägenheten. Hemåt igen för att fortsätta med litet av varje. Passade själv på att se litet fotboll med MFF. Såg inte allt eftersom jag fick bege mig ned i källaren för att hjälpa till med något som vi skulle sortera. På kvällen åter litet gott att intaga. Båda mat och dryck.
Söndag fortsatt packande. Strax efter lunchtid begav vi oss till Ingelstadskalkon för att få litet mat. Åt gott och sedan åter hemåt. Jeanette passade på att köra upp på miljöstationen och lämna litet av varje innan hon begav sig hemåt med farmors foto, som hon skulle gå igenom, samt litet annat hon önskade ha med sig. Själva satte vi oss ned och slappade efter veckans och helgens strapatser.Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag var det dags att bege sig till Simrishamn och lasarettet. Ingegärd hade tid hos ortopeden för sin rygg. Passade själv på att fylla på medicinförrådet. Sedan ned till Elon för att se på lampor. Det var inte mycket de hade att visa så de rekommenderade att vi skulle gå in på deras hemsida. Hem för middag för att äta litet. Sedan iväg till lägenheten. Nu var diskmaskinen insatt men fortfarande var badkaret inte borttaget. Körde bort till Möbel Hansson och fyllde på vår beställning där. Det blev fem taklampor samt två bordslampor till sängkammaren. Sedan hemåt igen och nu var vi rätt slut. Bara att ta det lugnt hela kvällen.
Tisdag dags att fixa med litet av varje. Skaffade förhöjningar till sänggaveln så vi inte behöver fästa den i väggen eller i sängarna. Började sedan att koppla loss mina hårddiskar så de var klara vid flytten. Ingegärd iväg för att spela bridge som vanligt om tisdagseftermiddagarna.
Onsdag frukost och sedan dags att packa ihop litet verktyg med mera att ha med till lägenheten. Först var det dock för fotvård för egen del. Efter middag till lägenheten i Tomelilla. Nu anlände Möbel-Hansson med litet möbler och lampor som vi inhandlat. Det var riktigt roligt att placera ut det som vi fått nu. Tyvärr var matsalsbordet och vitrinskåpet restnoterat med det skulle komma de närmaste veckorna. Bara att acceptera. Taklamporna får vi kanske sätta upp under morgondagen. Hem igen och pustade ut. Det tar på krafterna men nu börjar vi skönja slutet av denna processen. Tog det lugnt resten av dagen.
Torsdag iväg till Tomelilla för att handla. Hemma igen och sedan fika. Körde åter till Tomelilla och lägenheten. Var och köpte USB till Wifi samt på Möbel Hansson för att skaffa ben till ett litet bord. Sedan upp i lägenheten. Skulle sätta upp taklampor. Nu började problemen. Svårt att koppla ledningarna i ena sovrummet. Tjocka trådar i taket och små i lampan. Det gick inte. Får skaffa ”sockerbitar” under morgondagen. Satte upp en lampa med tre spottar. För lång skruv. Fick ej upp den i taket. Sedan den sista lampan. Saknades kontakt samt krok i taket att hänga lampan i. Hade påpekat detta tidigare men felet var ej åtgärdat. Tråkigt då allt annat var fixat av det som vi anmärkt på. Bara att jobba vidare under morgondagen och helgen.
Ta nu väl vara på varandra i helgen. Vet inte när nästa hemsida blir uppdaterad eftersom det är flytt nästa vecka. Ha det gott.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan