Veckans Foto och Text
2022-09-29

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Så var vi snart inne i sista veckan på september. Fredag och lördag först frukost och sedan dags för en tur på bandet. Resten av dagarna var det bara tid för att packa i flyttkartonger. Började sortera i ”kontoret”. Först var det cd-skivor som sorterades. Bort med det som jag bränt själv. De hamnade på miljöstationen med de som var original packades i särskilda lådor för annat ändamål. Således var det en hel del att sortera. Vi började även att sortera i klädkammaren. På lördagen även en tur till Ystad och Flüggers Färg. Inhandlade en ny duschblandare eftersom den gamla hade börjat att läcka. Passade även på att köpa fler ”flyttkartonger” på Rusta. Tog på hemvägen en extratur till Ingelstadskalkon och åt middag där. Hem igen och bytte blandaren och sedan var det tid att fortsätta med att packa.
Söndag inget band. Vi insåg att det var litet tid för återhämtning. Bara litet småplock att sortera och sedan litet vila. Det börjar ta på krafterna med allt som vi gjort sedan slutet av februari. Först beslutet att vi skulle flytta och sedan dags att börja se på ny bostad. Bara detta var en pärs med all ovisshet hur det skulle sluta. Mäklarkontakter togs och så småningom träffade vi rätt med Emily. Hon är verkligen en klippa att luta sig mot. Hon hjälpte oss med hur vi skulle gå till väga med hela försäljningen och vem vi skulle kontakta för de olika delarna i förberedelserna. Söndagen avslutades med litet Tv-tittande.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag bandet. Sedan dags att sortera bland mina DVD-skivor. En del tar jag med mig och resten packades för eventuell loppis. Samlade ihop fotona som var uppsatta i motionsrummet. Fortsatte sedan i ”kontoret” med en del på hyllorna. Fick till slut ihop fem flyttlådor. Det mesta hör ihop med mitt fotograferande. Det är bland annat DVD-skivor med orginalfotona som Back-Up.
Tisdag tidigt iväg till Nova för femte sprutan mot Covid. Passade på att tala om att läkaren hade missat att skriva ut diabetessprutor till mig då jag var på Nova förra veckan. Hemma igen småplock med allt möjligt. Det börjar stå lådor med prylar litet var som helst här hemma nu. På eftermiddagen var Ingegärd på bridge. Hade själv besök av Lasse O. Ett mycket trevligt besök. Vi pratade om bland annat Onslunda förr. Lasse är född och uppvuxen i byn och har ett stort intresse i byns historia. Vi var båda med att bilda byalaget och pratade bland annat om hur detta har utvecklat sig. Således förflöt eftermiddagen med glädje att få ha ett samtal med Lasse.
Onsdag bandet igen. Sedan åter litet fixande inför flytten. Vi kan konstatera att Ingegärd har stora problem med sin rygg och ben. Bara att hoppas att nästa veckas besök hos Ortopeden i Simrishamn ger något resultat. Det är inte roligt att se henne lida med det onda. Då jag inte själv mår bra tär det på oss båda. Bara att hoppas att allt löser sig den närmaste tiden.
Torsdag ingen tidning. Det är ofta man missar att dela ut den till oss. Sedan iväg till Tomelilla. Första apoteket och sedan till ICA för att veckohandla. Eftermiddagen tid för månadsmöte i SPF. Det var ett intressant föredrag om hur vi äldre kan må bättre.
Om man ska summera veckan kan man konstatera att i riksdagen har det som vanligt varit sandlåda. Nu var det val av Talmän som strulade. Vi har även haft gasexplosioner i Östersjön. Sabotage eller vad? Bara att avvakta med vad som sker.
Ta nu väl vara på varandra och ha det bra. Nu går vi in i oktober månad och med detta blir väl vädret sämre. Hoppas att vi snart kommer på plats i lägenheten i Tomelilla. Väntar bara på besked när flytten kan ske. Summa summarum: Hoppas att Ni får det riktigt skönt i helgen.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan