Veckans Foto och Text
2022-09-22

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Åter en ”vecka” har gått sedan förra gången hemsidan uppdaterades. Denna dag först frukost och sedan bandet. Sedan fortsatte vi med att sortera litet här hemma. Det blev ytterligare något som ska kastas och något som kan användas fortfarande. Vi har samlar på oss en hel del under de fyrtionio åren vi bott i huset. Fick senare på dagen besked att vårt hus kommer att få en ny ägare. Budgivningen var klar och vi fick lite mer än vad vi förväntat oss. Således hade mäklaren skött sig över förväntan men vi visste att hon var jättebra att anlita. Firade på kvällen med något gott att äta och dricka.
Lördag dags för städning. Passade själva på att köra till Tomelilla för att handla litet inför kvällen. Marianne och Hans skulle komma till oss. Hemma igen var städerskan klar så nu väntade vi bara på mäklaren och köparen skulle dyka upp för kontraktsskrivning. Köparen var en ung kille från Hammenhög. Han är nu tre år yngre än vad jag själv var då vi köpte huset. Således lika gammal som Ingegärd var då huset kom i våra ägor. Efter att allt var påskrivet gick vi husesyn och kom överens om vad vi ville lämna kvar efter vår flytt. Det var en del saker som vi inte är i behov av då vi ska ha lägenhet i Tomelilla. Den nye ägaren var tacksam för det vi lämnade kvar och vi hoppas att dessa ting kan var till nytta för honom. Hoppas att han kommer att trivas i huset då vi upplevde honom som en mycket social person med hög kompetens. På kvällen var Marianne och Hans här. Det blev litet smått och gott att äta, dvs plockmat och till detta litet goda drycker. Således förflöt kvällen under angenäma former och i trevligt sällskap.
Söndag tog vi det lugnt. Behövdes efter en turbulent vecka med huset och försäljningen. Nu var detta i hamn men mycket återstår fortfarande. Fortsatte att sortera bland våra tillhörigheter. Dock inte i maxhastighet.Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag bandet. Tog det dock lugnt men det blev en timme på det. Såg i YA att en representant för SD svarat på en V-representants insändare om SD:s förslutna. Att V:s historia inte är rumsren vet många. Vederbörande blev påmind om bland annat sin resa till Kuba och hur han höjt detta till höga höjder. Således kan man konstatera att ”svinhugg går igen”. Scannade bilder resten av dagen.
Tisdag åter läsning i YA, Nu blev SD:s representant kallad för nazist av den självgode V-representanten. Således ett mycket allvarligt anklagelse som inte hör hemma i vår kommun. Min personliga uppfattning är att nu har V verkligen bekänt färg och deras samtalston hör inte hemma i en demokrati. Efter tidningsläsning åter en tur på bandet innan de dagliga rutinerna fortsatte. På eftermiddagen hade Ingegärd bridgegänget på besök. Passade då själv på att sitta i telefonkö till Eon. Efter nära en timmes väntan kom jag fram. Tyvärr bröts samtalet då jag hunnit halvvägs med mitt ärende. Blev till att ringa upp igen. Ytterligare en halv timmes kötid. Fick i alla fall framfört och fixat med mitt ärende. Nu har vi sagt upp elen i huset samt fått nytt i lägenheten. Tjejen på Eon bad om ursäkt för missödet med samtalsbrytningen och detta accepterade jag. Roligt när man kan erkänna att det blev fel. Tog även kontakt med försäkringsbolaget och fick ändrat med villa- och hemförsäkringen. Således blev det något ytterligare gjort inför flytten.
Onsdag dags att bege sig till Simrishamn och träffa min lungläkare. Vi hade ett mycket intressant samtal om hur vi ska gå vidare i min KOL-sjukdom. Hon har ordnat ett besök för mig på lungkliniken i Malmö för att gå vidare med min behandling. Hon hoppas att de där ska kunna finna något som kan underlätta för mig i framtiden. I Malmö har man både forskning och en särskilt KOL-tema som försöker hjälpa patienterna på alla vis. Ska bli intressant att se vad de kan göra för mig.
Torsdag åter YA och insändare om V-representanten. Tydligen har hans attityder till SD väckt mångas synpunkter. Även de som inte har röstat på SD. Man ska inte kasta sten då man sitter i glashus. Sedan iväg till Tomelilla och Novakliniken för den årliga ”kontrollbesiktningen”. Hade ett längre samtal om vår situation idag samt fick beskedet att samtliga prover var bra. Bara att fortsätta med samma medicinering samt att det blev tid om ett år för återbesök om inget annat inträffar. Sedan dags att hämta Ingegärd på ICA då hon handlat medan jag var på Nova. Bara att köra hemåt igen. Sedan dags att fixa hemsidan.
Vädret ser ut att bli någorlunda skapligt i helgen. Ta nu väl vara på varandra och ha en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan