Veckans Foto och Text
2022-09-15

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Så var det åter fredag. Fortfarande inget band utan tid att ta sista kuren på antibiotikan. Känner mig fortfarande trött och vet inte riktigt vad det är som inte stämmer. Tror delvis att det är omständigheterna med husförsäljningen och att vi snart ska flytta. Det kan sätta sig på psyket så man inte mår bra. På kvällen kom först Jeanette och då åt vi litet gott. Senare på kvällen anlände Mårten och då blev det ytterligare något gott att äta och dricka. Sedan pratade vi om vad som skulle göras i helgen och sedan var det dags att inta horisontalläge.
Lördag frukost och sedan satte vi igång. Det vill säga det var Jeanette och Mårten som jobbade. Själv har jag inte mycken ork så det blev till att vara ”arbetsledare”. Först började vi med garaget och sorterade litet där om vad som skulle behållas och vad som skulle slängas. Det blev en hel del som fyllde upp Mårtens bil. Baksätena fälldes så det blev plats med det som var överflödigt. Sedan körde han och Jeanette till Tomelilla för att lasta av allt där på återvinningen. Hemma igen var det dags för lunch. Detta medan det var intressenter och såg på vårt hus var vi på Ingelstadskalkon för lunch. Det blev grillmarinerade kalkonbröst. Sedan hemåt igen. Nu var det dags att tömma vinden. Det blev åter en tur till Tomelilla och återvinningen. Det som inte slängdes samlade vi i kartonger för att skänkas till loppis. Efter bra arbete hela dagen blev det ost och småplock på kvällen och till detta litet vin. Så småningom vad det dags att gå till sängs.
Söndag åter dags att röja. Nu var det källaren vi gick åt. Det blev ytterligare två turer till Tomelilla innan vi framåt eftermiddagen intog lunch. Sedan var det dags för ”barnen” att bege sig hemåt. Både hade litet i sina bilar som de kunde använda i stället för att vi skulle avyttra det. Vi var mycket tacksamma för deras arbetsinsatser under helgen och även litet medtagna av deras prestationer. Det var en lättnad att vi hade nått så långt. På kvällen valvaka.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag dags att bege sig till Tomelilla och Petra för att klippas. Det blev betydligt lättare att hålla huvudet högt då en del hår var borta. Eftermiddagen var det dags att klippa gräsmattan. Således två olika klippningar på samma dag. Framåt kvällningen ringde mäklaren för att meddela läget på husförsäljningen. Tre intressenter var det nu. Får se hur det utvecklas. Sedan Tv på kvällen. Intressant att höra reaktionerna på att SD nu var det näst största partiet.
Tisdag dags att bege sig till Tomelilla för provtagning på Novakliniken. Det var till två läkarbesök nästa vecka. Hemma igen och började kolla litet på gamla fotoalbum. Sedan var det dags att se hur valet gestaltat sig i Tomelilla kommun. Här blev SD största partiet och C gick back. Så även S. Bara att gilla läget och se hur det utvecklas.
Onsdag dags att börja gå på bandet igen. Tog det dock lugnt. Kollade på YA om reaktionerna på politiken i Tomelilla. SD önskar samregera med M och då går bland annat MP i luften. De gnäller om en blåbrun röra. Tycker det är dags att de ska sluta med dessa kommentarer. Förstår varför de har maskrosen som symbol. Får man in sådana i trädgården är snart all annan växtlighet kvävd. Det gäller att ta bort dessa så fort som möjligt så de inte fröar och förstör trädgården. Tydligen är devisen för några partier: ”Alla människor är lika värda utom SD för de är inget värda”. Det är kanske dags att växa upp och lämna sandlådan.
Torsdag upp tidigt och iväg till Lund för en spruta i ögat. Sedan hemåt igen och sedan iväg för att handla i Tomelilla. Hemma igen dags att fixa hemsidan. Nu har åter en vecka gått och vi har fått besked när vi kan få nycklarna till lägenheten i Tomelilla. Nu är det bara att hoppas att vi nu kan få ett avslut på husförsäljningen. Det ger sig nu de närmaste dagarna. Som vanligt ta väl vara på varandra. Vi vet inte när det tar slut. Ha nu en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan