Veckans Foto och Text
2022-09-01
55 årig bröllopsdag 26 augusti

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan bandet. Tog det lugnt eftersom jag inte gått på flera dagar samt kände mig litet trött. Letade lite gamla bilder eftersom det var denna dag femtiofem år sedan vi gifte oss i Lövestads kyrka. Bilderna var tagna av min kusin Karin som numera har lämnat oss. Hon gjorde även en superåttafilm som jag numera har digitaliserat och satt musik till. Både hon och hennes man lämnade oss rent för tidigt. När man ser fotona och filmen minns man alla dem som nu har lämnat oss och det är sant som det står i psalmen: ”släkten följa släktens gång”. Det är bara något vi får acceptera. Under åren har det varit både motgångar men mest medgångar. Vi får vara glada över att vi fortfarande har varandra trotts att det har varit sjukdomar som slagit till. Det är sant som man sjunger: ”Räkna de lyckliga stunderna blott”. På kvällen kom Jeanette hem. Hon hade lovat att fixa litet ibland annat trädgården. På kvällen åt vi musslor och drack ett gott vin.
Lördag dags för trädgårdsarbete. Jeanette fixade och donade medan jag själv fixade en kruka med hortensior och sedan var det dags att mala ned växter från rabatterna som Jeanette tog bort. Således full fart hela dagen. På kvällen grillades en bit oxfilé och till denna klyftpotatis och ett gott rödvin. Kvällen avslutades med litet TV-tittande.
Söndag började Jeanette och Ingegärd att fixa med verandan. Fönstren putsades och det dammsögs. Sedan hjälpte hon mig att sortera CD-skivor med musik. Det var skivor som jag själv bränt. Man måste kasta en del innan vi flyttar. Kan inte ha allt med sig och förresten har jag all musik på datorn. Efter lunch begav sig Jeanette hemåt och själva pustade vi ut efter helgen.
Måndag en kort tur på bandet. Det gick mycket tungt. Emelie, vår mäklare, ringde och frågade om vi kunde ha någon visning under den kommande veckan och inte bara på lördag. Vi svarade att det gick bra. Ska bli intressant att få reda på vad folk tycker om vårt hus. Tog det lugnt resten av dagen.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag dags att bege sig till den nya KOL-sköterskan i Simrishamn. Kände mig trött redan på morgonen så jag startade en kur med antibiotika för lungorna. Mötet med sköterskan var en positivt upplevelse. Hon är uppfödd i Snogge och vi känner hennes föräldrar mycket väl. Fick genast förtroende för henne så jag tror att detta kommer att utveckla sig bra för min del. Tyvärr var proverna inte så bra som förra gången jag var på besök här. Hem igen och sedan en tur ned på parkeringsplatsen vid idrottsplatsen. Fick några bilder på den ena storken. Det ska vara två storkar som håller till här men när jag kom med kameran hade den ene försvunnet. Hem igen. Under tiden hade Ingegärd varit utbjuden på lunch av sina bridgevänner. Kände mej dassig och tog en tupplur på drygt två timmar under eftermiddagen. Bara att hoppa att tabletterna som jag tar gör någon nytta.
Onsdag fortfarande litet matt. Tog det lugnt och jobbade litet framför datorn med bland annat storkbilderna. På kvällen dags att lämna hemmet då det var visning av huset. Passade på att köra till Bo Olsson i Tomelilla. De hade inte någon gas till grillen så detta får var. Ringde Mårten så han skulle fixa tills han kom ner med några flaskor. Såg på diskussion om elen på TV. En del politiker gör allt för att skylla på det som hände för mer än åtta år sedan. Vad har de gjort sedan dess? Är verkligen besviken på dessa som sätter upp en skenhelig bild av att de är helt oskyldiga. Vidare har de som gör utfrågningarna snöat in på sina egna personer. I stället för en saklig diskussion tjatar de med en dåres envishet som sina så kallade egna frågor. Pinsamt.
Torsdag dags att köra till Tomelilla för att veckohandla. Som vanligt lagom med folk på ICA. Sedan hemåt igen och nu var det dags att fixa hemsidan. Har fortfarande problem med lungorna. Ska jag göra något så snappar jag efter luft. Har tydligen något i dem. Bara att hoppas att antibiotikan hjälper, Det känns litet bättre idag men det ska vara bättre.
Ha nu en skön helg. Det är nu första helgen i september så vi kan hoppas på fint väder men svalare. Ta vara på varandra och tänk på att livet är för kort för att slösas bort. Ha det gott.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan