Veckans Foto och Text
2022-08-25

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag inget band. Vi åt frukost och sedan packade vi för att bege oss till Malmö och Jeanette. Detta eftersom Ingegärd firade tre gånger tjugofem år. Färden till Malmö gick bra och Jeanette mötte upp vid nedfarten till hennes garage där vi fick låna en plats att ställa bilen på. Sedan dags att ta hissen upp till hennes lägenhet. Framåt lunch dukade hon fram litet smått och gott i form av ”tapas” och ostar samt gott bröd. Till detta bjöds det ett gott Rosévin. Allt intogs med trevnad och under umgänge. Eftermiddagsfika med Budapestrulle. Den var i största laget. Framåt kvällningen var det dags att klä om och ta en taxi till Malmö Live där Jeanette bokat bord på Kitchen & Tables på tjugofemte våningen. Det blev direkthiss upp och där en fantastisk utsikt över Malmö väntade. Efter litet info från hovmästarinnan blev det litet bubbel till att börja med. Som förrätt intogs en mycket smakrik pilgrimsmussla med diverse tillbehör som fick gommen att vattnas. En verklig smaksensation. Sedan valde vi ryggbiff med diverse tillbehör och ett gott rött vin därtill. Biffen var perfekt grillad och de olika tillbehören smakade verkligen gott. Det var en stor portion så man blev verkligen mätt. Detta gjorde att vi inte orkade med någon dessert. God mat och trevlig personal. Vår servitris var från Göteborg och påminde om vårt äldsta barnbarn Emma. Hon studerade i Lund och passade på att extraknäcka inom restaurangbranschen. Sedan hissen ned och en taxi hem till Jeanette där vi övernattade. Innan sängdags vankades det litet gott att dricka och småtugg att stoppa i sig.Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Lördagsmorgonen en god frukost. Sedan en liten resumé av gårdagens äventyr innan det var dags att bege sig hemåt till Onslunda. Tog det lugnt och på kvällen bjöd Ingegärd på kammben. Sedan litet slötittande framför TV-n.
Söndag lagom varmt. Först efter frukost en tur på bandet. Fick ta det lugnt. Problem med orken. Hade inte gått på en vecka så det straffade sig. Förmiddagsfika på altanen. Under tiden var städerskan här så vi fick rent och snyggt. Tog själv litet bilder i trädgården samt fixade med några bilder från fredagen. Sallad till lunch och på kvällen grillade vi korv. Så hade en trevlig helg förflutet.
Måndag frukost och sedan bandet. Började rensa i gamla fotoalbum som slängdes i soporna. Får börja så nätt att städa inför flytten när nu den blir.
Tisdag dags för fotvård för mig. Passade sedan på att jobba litet framför datorn samt kontakta vår fiberleverantör för att höra om de hade kabel-TV dit vi ska flytta. Det är bara att ta kortläsaren med sig till den nya bostaden. Däremot får vi ändra dataleverantör. Bara att avvakta.
Onsdag upp tidigt. Dags för besiktning av huset. Det var Anticimex som gjorde detta samt tecknar ”Dolda felförsäkring”. På eftermiddagen i Ystad. Ingegärd hade återbesök på lasarettet. På kvällen var hon utbjuden av några goda vänner eftersom hon fyllt år. Själv såg jag på FC Rosengård mot Häcken. En trevlig match.
Torsdag dags att handla. Sedan till Ystad för att få AC-n i bilen fixad. Det tog sin lilla tid och på hemvägen stannade jag till på apoteket i Tomelilla.
Så har åter en vecka gått. Nu regnar det så det blir till att hålla sig inomhus. Ta nu väl vara på varandra och ha en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan