Veckans Foto och Text
2022-08-18

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag fint väder. I mitt tycke något för varmt. Blir att vistas inne och inte i solen. När det är för varmt problem med andningen. Jobbade litet som vanligt framför datorn. På kvällen var vi bjudna hem till Pernilla. Det var kräftskiva. En riktigt trevlig kväll i goda vänners lag. Är själv inte så förtjust i flodkräftor. Har förätit mig på dessa röda djur i min ungdom. Först uppe i Blekinge där vi plockade dessa delikatesser själv och sedan när min salige kusin Nisse kom ned till Onslunda till mina föräldrar med flera tjog stora fina kräftor som vi kokade då. Således blev man riktigt bortskämd på dessa djur varför jag idag har litet svårt att sitta och suga och sörpla på dem. Äter alltid några men det är också stämningen omkring som gör det lustfyllt. Efter kräftkalaset var det dags att bege sig hemåt. Det gick sakta men säkert och tur att man har rollatorn. Det var inte så långt att gå men det blev ändock några pauser för att hämta andan.
Lördag och söndag fortfarande varmt Tog det lugnt och lät fläkten gå för fullt inomhus. Det tar på krafterna när det är så varmt.
Måndag morgon till Ystad och Citroen. Var där redan klockan åtta för att kolla AC-n på bilen. De konstaterade att det var kondensatorn som behövdes bytas ut. De skulle beställa en sådan. Gav mig ny tid för detta montage och så begav jag mig hemåt. Framåt kvällningen var vi i Tomelilla för att ta litet mått på den lägenheten som vi ska ha. Detta tog en stund och vi var tacksamma att Erika som nu har lägenheten lät oss komma ännu en gång för att fixa detta. Sedan hemåt igen. Satt litet ute på altanen där det nu var skugga och lagom temperatur. Såg sedan litet på friidrott på TV.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag dags att fixa litet med planlösningen på lägenheten. Litet senare på förmiddagen begav vi oss till MöbelHanssons i Tomelilla för att kolla litet på möbler. Ska vi flytta passar vi på att förnya oss litet. De möblerna vi nu har börjar bli till åren. Närmare bestämt mellan trettio och fyrtio år gamla och de kan vara svårplacerade i lägenheten. Fick ett mycket gott bemötande som vanligt när vi besöker möbelaffären. Det slutade med att vi beställde ny soffa och fåtöljer och litet andra möbler till oktober månad då vi får tillträde till lägenheten. Sedan hemåt igen för att försöka härda ut i värmen. Kunde denna dag lägga ytterligare ett år till min ålder.
Ingegärd blev upphämtad vid niotiden av Gun. De skulle på Seniorernas (Sparbanken Syds pensionärsförening) utfärd under dagen. Jobbade själv litet vid datorn. Fixade med AC så den kunde köras igång under dagen samt såg litet på TV. Ingegärd var hemma strax innan sex och efter en stund begav jag mig själv till Simrishamn och Österlens Fotoklubb. Trevligt att träffa de gamla kompisarna som var kvar. Det var en del nya medlemmar men några av dem som var med och startade klubben var fortfarande verksamma. Det blev således ett kärt återseende så för min del var det ett lyckat besök som kommer att leda till flera träffar i Simrishamn. Kanske inte så mycket i höst beroende på att vi snart ska flytta till Tomelilla med allt vad detta innebär.
Torsdag tidigt iväg till Ystad och Citroen. Tyvärr lyckades man inte lösa problemet med AC-n. Det var inte bara kondensatorn som var trasig utan även kompressorn. Vi kom överens om att de beställer en ny kompressor som dyker jag upp på torsdag nästa vecka och får en ny insatt. Det kostar att ligga på topp men det är första gången under de tio år vi haft bilen som något är trasigt så man ska inte klaga.
Hemma igen och sedan åter till Ystad för att hämta mina nya glasögon. Med ena paret på näsan körde vi åter till Tomelilla. Ni skulle visst så mycket trafik det var! Körde in på ICA och handlade. Sedan bar det hemåt. Dags att koppla in AC-n hemma samt göra klart hemsidan.
Var nu rädda om varandra och tänk på värmen. Det är nu tropiska nätter så var noga med att intaga rikligt med vätska och ansträng Er inte för mycket. När det är så varmt är det bäst att ta det lugnt och hålla sig i skuggan eller där det är svalt.
Ha nu en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan