Veckans Foto och Text
2022-08-11

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag som vanligt. Frukost, bandet och sedan dataskärmar. Livet är ibland enformigt men vad ska man göra. Känns ibland jobbigt att alltid vara ”fastsatt” vid en slang men sånt är livet. Vårt mål nu är att få tag i en lägenhet helst i Tomelilla. Fick ett tips under torsdagen att ligga på och ta personlig kontakt med fastighetsbolag. Gjorde detta under torsdagen. Skrev ett mejl och presenterade oss och vad vi önskade. Fick svar inom två timmar. Det fanns en lägenhet på Centralgatan i Tomelilla med tre rum. Fick kontaktuppgift på den som bor där. Ska bestämma när vi kan komma och se på lägenheten. Fick sedan kontakt med vederbörande och bestämde tid till söndag för att se på lägenheten.
Lördag en timmes promenad inomhus. Sedan litet tid med datorn och det vanliga. Allt tar sin tid och tankarna vandrar runt med vad som komma skall. Gäller dock att göra det bästa av tillvaron men ibland känns det litet trögt med alternativen om vad man ska göra.
Söndag, dagen då vi ska besöka en lägenhet. Körde dit och blev positivt överraskad. Visserligen var utsikten inte av högsta klass men detta är inte så viktigt. Vi såg möjligheter att fixa till en bra tillvaro här. Nära till alla apoteken och till COOP. Således inga långa avstånd till affärer. Hallen var belägen mitt i lägenheten så den var rätt mörk men är alldeles perfekt för våra datorer att ha där. Plats för två skrivbord. I ene rummet är det plats för mitt band så detta behöver jag inte fundera på. Uteplats men ingen vidare utsikt. Bara en takås att stirra på men det kan man köpa. Således en positiv överraskning med lägenheten. Ligger på andra våningen och det finns hiss.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag togs kontakt med fastighetsbolaget. De lovade att skicka över kontraktet på lägenheten med det snarast så vi kan dra igång processen med att sälja huset. Således kontakt med mäklaren så att allt kommer igång. Vi kan få lägenheten redan den 1: a oktober. Bra med tanke på att det kan ta sin lilla tid att flytta. Känner nu att allt kanske löser sig. Ska dock inte ropa hej förrän man är över bäcken.
Tisdag dags att klippa gräsmattan. Tyvärr är det mest ”tussar” i den nu. Har varit för torrt så det växer inte så bra. Passade även på att bränna gräs mellan plattorna på framsidan. Har även slutat en kortisonkur så det är inte så mycket slembildning i luftrören och lungorna. Bara att hoppas att det håller i sig.
Onsdag dags att bege sig till Ystad. Ingegärd ska på magnetröntgen. Passade på att äta litet danskt smörrebröd på Östergatan. Det smakade gott och det kändes som om man var över sundet och satt i Köge och mådde bra. Hemma igen och kollade posten. Här fanns kontraktet på lägenheten i Tomelilla underskrivet av fastighetsägaren. Bara att själva skriva under och skicka tillbaka. Nu är vi i alla fall säkra på en ny bostad.
Torsdag dags att bege oss till Tomelilla för att handla. Hemma igen hade det kommit mejl från Emely, vår mäklare. Det innehöll den kommande annonsen av vårt hus med text och bilder. Det såg mycket bra ut. Ringde för att få justerat några punkter i annonsen samt tala om att vi var mycket nöjda med utförandet. Bestämde att den 24:de är det Dolda fel som kommer samt några dagar senare läggs annonsen ut på Hemnet. Nu börjar det verkligen hända saker.
Fixade sedan med dagens hemsida. Värmen är rätt pressande så ta det lugnt och hetsa inte upp Er. Ni ska se att allt löser sig så småningom. Ta nu väl vara på varandra och ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan