Veckans Foto och Text
2022-08-04

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan ett entimmes pass på bandet. På kvällen grilldags. Karin och Mats samt Pernilla var här på en köttbit. Jag grillade ryggbiff och lyckades få dem perfekta. Ingen klagade. Till detta ett gott vin som passade bra till biffarna. Kvällen gick i god stämning och alla verkade trivas. Det var litet kyligt så vi satt på verandan. När gästerna så småningom hade begivet sig hemåt passade vi själva på att diska och ställa i ordning.
Lördag bandet efter frukost. Jobbade litet framför datorn med fotoböcker samt gamla bilder. På kvällen åter dags att grilla lite gott. Det blev kalkonsnitzlar. Som vanligt ett gott vin till detta. På kvällen lite TV.
Söndag bandet och sedan dags att ställa undan projektorn och laptoppen då Mårten och hans familj skulle komma under dagen. Såg första halvlek på finalen i damernas fotboll. Därefter anlända Mårten, Lolita, Emma och Tova. Hade startat grillen så i afton blev det fläskytterfilé. Nu blev det åter vin till maten. Länge lever levern! Sedan satt vi och samtalade till ut på kvällskvisten.
Måndag frukost. Senare på dagen körde gästerna till Tomelilla för det sedvanliga besöket hos Eckerlunds. På eftermiddagen umgänge och på kvällen begav vi oss alla till Tryde 1303 för att få litet mat. Det blev ost- och köttbricka samt fyra olika sorters pizza. Till detta vin men inte till undertecknad och Emma som var chaufförer. Drack själv en 0 % öl som verkligen smakade bra. Allt smakade bra så vi kan verkligen rekommendera detta matställe som även har B & B. Senare på kvällen sittning på verandan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag var det dags för oss att bege oss till Petra för att klippas. Det var verkligen behövligt så man gick ut med lättat huvud. Gästerna begav sig till Sandhammarn för att bada. Själva hade vi litet att göra hemma. På kvällen var det åter dags för grillning. Hade själv litet problem med andningen och har börjat en kortisonkur så det var Mårten som stod för grillningen. Det blev en liten bit oxfilé som hamnade på gallret. Som förrätt hade vi litet löjrom och till dessert hade Ingegärd gjort glass. Sedan fortsatte vi med eftersittning kvar på verandan.
Onsdag efter frukost packade gästerna ihop för att bege sig hemåt via Malmö och Jeanette. Tog det lugnt resten av dagen. Skickade intresseanmälan till Salana om lägenhet. Idag verkar det svårt att få en trea eller fyra i Tomelilla. Både hyresrätt och bostadsrätter är eftertraktade. Man funderar över varför det inte har byggts fler bostäder då suget är stort. Det är bättre på att lägga pengar på ett torg än att se till det finns platser att bo på. Torget i Tomelilla är åter ett bevis på våra styrandes inkompetens. Bara cykelbanan går precis utanför dörrarna på affärerna. Livsfarligt både för cyklister som för besökare i affärerna. Sedan trästaketen runt träden. Ska politikerna och tjänstemännen stå där innanför så bör man sätta upp skyltar ”Mata EJ djuren”. Fruktansvärt fult. Torgpengarna kunde använts till något bättre. Pensionärsföreningarna har ingen kommunal samlingslokal som rymmer litet större sammankomster. Det är mycket som fattas i kommunen.
Torsdag varmt. Till Tomelilla för att handla inför helgen. Hem igen för att fixa hemsidan. På med fläkten och snart dags att sätta på AC:n. Ta nu väl vara på varandra i hettan och drick mycket men tänk på att det är låg procent i drycken annars kan det gå illa.
Ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan