Veckans Foto och Text
2022-07-28

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan dags för en timme på bandet. Jobbade sedan med en fotobok, vilket tar sin lilla tid. Passade även på att ta en tupplur på eftermiddagen. På kvällen hade Ingegärd stekt ett ankbröst och till detta ett gott franskt vin. Efter disken var det dags att bänka sig framför TV-n för att genomlida Sverige – Belgien. Det var missarnas afton för de svenska damerna. Bolluslingen ville inte gå deras väg. Det var ribba och stolpar och ben och knän som motade bollen i det belgiska målet. Gick bollen in så var det VAR som hade konstiga synpunkter. Varför inte skrota detta på damsidan då man inte lever upp till de krav man kan ställa. Att sedan de som dömer här inte är helt klara med vad som gäller är bara att beklaga. Synd om Stina Blackstenius som fick sitt mål bortdömt på grund av inkompetens hos VAR-domarna. På övertid lyckades till slut Linda Sembrant skjuta in bolluslingen i målet och så var kvällen räddad.
Lördag åter frukost och bandet. Sedan dags för att sätta sig framför datorn. På kvällen dags för Frankrike mot Nederländerna. Seger för Frankrike. Måltiderna idag bestod till lunch av Pizza och på kvällen blev det räkor och vin.
Söndag åter frukost och sedan bandet. Skillnaden mellan söndagar och de andra veckodagarna är att på söndagen kommer det ingen tidning så frukosten går litet snabbare. Efter bandet åter dags för litet tid med en fotobok i datorn. På kvällen grillade vi litet korv så detta fick bli söndagsmiddagen.Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag samma som andra dagarna. Frukost och bandet. Ringde sedan till Ystad för att få en tid på service av AC-n i bilen. De hade ingen tid förrän den 15:de augusti så det blir till att vänta till dess. Citroen hade kollat med andra verkstäder men alla var fulltecknade. Fick sedan besked om nästa besök hos Ögoncentrum i Lund. Det blir om åtta veckor som jag ska ha nästa spruta i ögat. Bara att avvakta för nu ska jag till Synsam för att få provat ut glasögon så att man ser bra ut. På kvällen blev det fläskfilé till middag. Söndagsmiddag på måndag. Det satt bra. Dock inget vin till detta.
Tisdag samma rutiner som de senaste dagarna. På kvällen dags för fotboll. England mot Sverige. Matchen började bra för de svenska damerna men efter tjugo minuter började engelskorna ta över spelet mer och mer. Att det slutade med 4 – 0 till England var inte vad många hade förväntat sig. Tyvärr har nog de svenska medierna höjt svenskorna till skyarna och detta har kanske påverkat dem. Bäst i laget har Kosovare varit. En riktig kämpe som springer och sliter i nittio minuter. Hade vi haft tio sådana till hade vi säker vunnit guldet. Ursäkterna har varit många men man kan bara konstatera att vi inte kunde leva upp till förväntningarna. För den skull ska vi inte klanka på laget utan de gjorde vad de kunde och efter bästa förmåga. De ska ha heder för sina insatser.
Onsdag samma rutiner och på kvällen åter fotboll. Nu Frankrike mot Tyskland. Här gick Tyskland segrande ur striden. Tyckte att fransyskorna spelade en mycket trevlig fotboll med finter och passningar av högklass. Detta räckte tyvärr inte till mot tyskornas tyngd och envishet. Ska bli intressant att se finalen på söndag mellan England och Tyskland.
Torsdag dags att bege sig till Tomelilla för att veckohandla. Efter lunch var det dags att bege oss till Ystad. Jag hade tid hos Synsam. Äntligen dags för glasögon. Har nu varit utan sedan i februari förra året då man konstaterade att jag hade gula fläcken i högerögat. Det tog nära en timme att prova ut vad för glas jag skulle ha. Det slutade med vanliga glasögon, terminalglasögon och läsglasögon. Således tre par. Det blev abonnemang på dessa då jag inte vet hur högerögat utvecklas. Kan vara dags att byta glas inom ett år.
Så har åter en vecka gått. Juli månad är snart över och så blir det kräftmånaden augusti. Ta nu väl vara på varandra och ha det skönt. Hur det slutar står skrivet i stjärnorna och tur är detta


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan