Veckans Foto och Text
2022-07-21

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan bandet. Började fundera på några fotoböcker. En idé var en bok med Italien. Från norr till söder. Tanken var att börja i Brennerpasset och sluta nere på Sicilien. Får börja titta på foto från våra olika resor dit. På kvällen kom Jeanette hem. Hon har nu börjat sin semester. Det blev inget grillat på grund av vädret men det blev dock ryggbiff och ett gott vin.
Lördag skapligt väder. Efter frukost begav sig Jeanette ut för att samla upp klippet från häcken i öster som nu blivit klippt. Passade själv på att klippa gräsmattan. På kvällen blev det fläskfilé och vin. Var även under dagen ute på Åsgård och köpte lammskinkstek i skivor. Jeanette hann även med att rensa i rabatterna så nu är det jättefint i dessa.
Söndag bättre väder. Ingegärd och Jeanette begav sig till Rosenhagens i Tranås för att köpa några växter att sätta i krukorna på framsidan. Framåt kvällningen blev det dags att grilla lammköttet. Till detta ett gott vin.
Måndag begav sig Ingegärd och Jeanette sig iväg till Lövestad och kyrkogården för att fixa med graven. De tog även en liten tur i Lövestad. På kvällen var Karin och Mats här så vi grillade kalkonsnitzlar. De lät sig väl smaka. Således en mycket trevlig kväll på verandan. Alltid lika roligt att umgås med likasinnade.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag var det dags för Jeanette att bege sig hemåt. Nu var vi åter själva och det kändes litet tomt efter henne. Fortsatte med en fotobok om Italien. Det tar sin lilla tid att hitta foto från våra resor dit. Tanken är att boken ska börja i Brennerpasset i norr och sluta i södra Sicilien.
Onsdag varm som tusan. Upp mot trettio grader. Det var bara att hålla sig inomhus.
Grillade några hamburgare på kvällen och sedan var det dags för TV. Såg bland annat på England – Spanien. Tycker att man favoriserar England både då det gäller domslut som VAR-granskningar. Såg samma tendens då det var herrarna som spelade men nu skiner det mera igenom. Att sedan TV-4 är kassa på att sköta sändningarna är bara att konstatera. Allt ligger på C-more. Dock inte på deras vanliga kanaler utan där vill man tydligen ha extra betalt. Ska säga upp C-mores sportkanaler hos Teleservice. Att sedan även några av deras kommentatorer och ”expertkommentatorer” älskar att höra sin röst samt verkar ha litet förståelse för fotboll är inte ett plus. Vidare är det 13 minuter dålig reklam i halvlek och knappt tre minuter kommentarer. Således en stor besvikelse. Tacka vet jag SVT i detta EM.
Torsdag att bege sig till Lund för en spruta i ögat. Nu ska intervallet vara åtta veckor mellan de tre sprutorna. Ingen trafik på ditresan medan det var köer på hemresan. Det gick bra till Veberöd men sedan var det nära stopp. A-traktor på vägen. När den passerat var det några som höll mellan sjuttio och sjuttiofem på hundravägen. Detta samlade också körer bakom sig. Kom så småningom hem till ett varmt Onslunda. Såg även att en fyra på Rosencransgatan var ledig. Blir att anmäla intresse även för denna. Sedan dags att fixa hemsidan
Ha nu ett skönt veckoslut. Det ska tydligen bli litet svalare så ta det ändock lugnt och rå om varandra. Får se vad som ska grillas nu i helgen. Det gäller att passa på innan det blir höst.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan