Veckans Foto och Text
2022-07-07

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag tog det lugnt. Hoppade bandet även denna dagen. Satte frukosten i matstrupen då jag såg att min insändare till YA kommit in om än i beskuret skick. Det kom även ett telefonsamtal från en som höll med mig. Troligtvis är det en del KOL-sjuka som kommer att sakna Annica som KOL-sköterska. Hon blir inte lätt att ersätta. Fick Emmas bildspel från hennes student färdig. Det har tagit exakt en månad att färdigställa. Både foto och video ingår. Det senare komplicerade det litet eftersom jag var tvungen att finna ett redigeringsprogram för detta i datorn. Fann det så småningom och lyckade lösa hur det fungerade. På kvällen kom Jeanette hem för att vara behjälplig i trädgården. Vi passade på att grilla lammracks. Tyvärr blev det regn så jag fick dra ut taket i pergolan och sitta där med grillen. Det gick i alla fall bra och både Jeanette och Ingegärd var nöjda med grillningen och vinet till lammet. Satt sedan resten av kvällen på verandan och pratade.
Lördag frukost och sedan dags att bege sig ut i trädgården. Var själv inte mycket till hjälp. Jeanette drog höga ogräs som vi samlade i plastsäckar. Bra att ha vagn till gräsklipparen så vi kunde samla säckarna där. Körde sedan upp dessa till garaget och lastade i bilen. Det blev tre säckar ogräs och en brännbart sedan tidigare. Under tiden var städerskan här och fixade där inne. Efter lunch körde Jeanette och jag säckarna till återvinningen i Tomelilla. På kvällen grillade vi grishalsskivor innan Jeanette åter begav sig till Malmö. Roligt när hon kommer på besök. Firande inte speciellt att det var 56 år sedan vi förlovade oss. Detta hände på Öbolandet utanför Trosa.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Söndag vilodag. Fixade med litet av varje och efter lunch ringde Mårten. De hade nu kommit hem från sin resa till Kroatien och Italien. Det blev ett långt samtal. Grillade denna dag fläskfilé. Dock inget vin till detta. TV på kvällen.
Måndag dags att ta tag i bandet och gå en timme på det. Kändes litet tungt eftersom det var nära på en vecka sedan senast. Jobbade sedan med litet bilder från helgen. Allt tar sin lilla tid. På eftermiddagen ringde Georgia, min lungläkare, för att redovisa CT-röntgen som jag fick gjort förra veckan. Det var inga förändringar på lungorna så det var bara att kämpa vidare och ställa in sig på återbesök i september hos henne. Alltid lika trevligt och roligt att prata med henne. Även hos henne känner jag mig trygg med min KOL. På kvällen TV.
Tisdag som vanligt frukost och sedan bandet. Lite arbete vid datorn. Organiserade om mina DVD-skivor med backuper för foton och bildspel. På eftermiddagen var Ingegärd som vanligt på bridge medan jag såg på en långfilm på TV. På kvällen Allsång.
Onsdag samma rutiner som vanligt. Det blev frukost och sedan bandet. Vi var även i Tomelilla för att handla på Apoteket, ”Apoteket” och Ohlssons Skor. Eftermiddagen framför datorn. På kvällen dags för damfotboll från England.
Torsdag dags att bege sig till Tomelilla för att veckohandla. Hem igen och sedan åter till Tomelilla. Nu får kontroll hos Ulrika vår tandhygienist. Inga problem. Åter hem för middag. Sedan dags att fixa med hemsidan.
Nu har ännu en vecka gått och vi är inne i andra halvan av detta året. Känns litet konstigt att det inte blivit någon resa i år men det är för jobbigt med allt vad det innebär med syrgas maskin och olika förutsättningar för detta. Lugnare att stanna hemma. Ta nu väl vara på varandra och ha det bra. Livet är för kort för att slarva bort det.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan