Veckans Foto och Text
2022-06-30

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan en promenad på bandet. Till lunch blev det matjessill och nypotatis. Det senare fick vi köra ut på Åsgård för att köpa för de vi hade sedan tidigare hade möglat och ruttnat. Dessa var inköpta i Tomelilla. Passade även på att köpa jordgubbar och lammkotletter på Åsgård. På kvällen var det dags att bege sig ned till Karin och Mats för att fira midsommarafton. Här bjöds det på traditionsenlig mat firande en midsommarafton. Det var som vanligt ett glatt gäng som trots medelåldern fortfarande kunde fira med både det ena och det andra. Så efter ett trevligt samkväm var det dags att med rullatorns hjälp ta sig hemåt.
Midsommardagen tog vi det lugnt. Framåt kvällningen var det dags att tända grillen och sedan låta lammkotletterna oss väl smaka och till detta ett gott vin. Till dessert blev det jordgubbar. Således en god midsommardags afton med god mat.
Söndag varm som tusan. Det blev en tur till Tomelilla för att se på en bostadsrätt. Den såg skaplig ut då den var belägen i markplan men badrummet och gästtoaletten var lite dåligt renoverade. Den förra hade man installerat en duschkabin i vilket blev litet trångt så man hade satt toastolen litet på sned. Får fundera på vad vi ska lägga för bud på denna bostaden.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag dags att bege sig till Ögoncentrum i Lund för undersökning. Fick nu beskedet att jag skulle fortsätta med ytterligare tre sprutor. Nu skulle det vara två månader mellan dessa. Första sprutan den 21 juli och veckan efter kunde jag se till att få en tid hos optiker för att nu få glasögon. Detta var mycket positivt då jag gått över ett år och fått sprutor i högerögat. Jag hade fyrtio procents syn på detta öga då jag började och hade nu åttio procent. Ett positivt besked. Hemma igen började vi fundera på om vi skulle lägga ett bud på lägenheten men kunde konstatera att på en timme hade den gått upp med tvåhundratusen över begärt pris. Således över 1miljon etthundra tusen. Anser detta vara ett överpris då en lika dan på andra våningen gick för samma och var betydligt mera nyrenoverad.
Tisdag betydligt svalare. Dags att fixa med bilder till hemsidan. Passade själv på att få en tid hos Synsam för utprovning av glasögon. Tog nya bilder i trädgården samt letade upp litet gamla som var tagna samma vecka som nu. På eftermiddagen Ingegärd iväg för att spela bridge. När hon hade gått ringde Hans och ville komma för att prata litet om TV med fiber. Detta passade bra eftersom Marianne också var på bridge. Det blev pratat om mycket mer. Bland annat att skaffa ny bostad i Tomelilla eller annan ort. Vi passade på att inmundiga litet whisky samtidigt som vi pratade. Såg att Ingegärd och Marianne var på gång så Ingegärd tog Marianne med sig in. De intog litet vin och satt vi pratade om ditten och datten. Således en trevlig improviserad eftermiddag.
Onsdag en tur till Simrishamn på eftermiddagen. Hade tid för lungröntgen och sedan körde vi ned till hamnen och intog där varsin glass i strut. Det var mycket gott. Passade även på att besöka mäklarbyrån för att se hur deras nya lokaler ser ut. Hem igen och sedan var det dags att tända grillen för några hamburgare.
Torsdag åter dags att bege sig till Tomelilla för att veckohandla. Inte så mycket folk på ICA utan allt gick relativt lätt att komma till. Hem igen och ut för att spruta garageinfarten mot ogräs. Litet jobbigt med både syrgasmaskinen och sprutan. Det löste sig i alla fall. Inne igen dags att göra det sista med hemsidan.
I morgon är det ny månad och så har halva året gått till ända. Hoppas att det sker litet mera på den halva då det gäller bostad.
Ta nu väll vara på varandra trots att det är relativt varmt
och besvärligt. Gör livet lättare för varandra och ha det gott.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan