Veckans Foto och Text
2022-06-16

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag först frukost och sedan bandet. Bara att försöka gå de dagar som det är tid på förmiddagen. Sedan datortid som vanligt. Tur att man har detta att göra annars hade tiden blivit för lång. Ser på mina bildspel när jag går på bandet och upplever våra resor om och om igen. Tiden blir inte så lång då man går och samtidigt ser på bilder. Var även i Tomelilla på båda ”apoteken”. Både tabletter och flytande inköptes. Sedan till Ingelsta kalkon och inhandlade litet kalkoncharkuterier. På kvällen grillade kalkonsnitzlar och till detta ett gott vin.
Lördag samma förmiddagsrutin som vanligt. Kollade upp lediga bostäder i Tomelilla. Utbudet är inte så stort och vårt behov är en stor trea eller fyra. Måste ha plats för bandet och en skärm framför denna samt utrymme för skrivbord för datorerna. Vidare på markplan eller där det finns hiss och inte långt att gå från denna. Tyvärr blir inte KOLen bättre utan det är problem oftast då jag även måste bära något då jag går. Ingegärd har som sagt problem med fibromyalgi och artros så hon har samma problem. Det är bara att avvakta och se vad som dyker upp i framtiden Man får ta en dag i sänder. Vi sitter inte i sjön men det är problematiskt med trädgårdsrabatterna att hålla ogräset borta där. Får ta en bit i sänder. På kvällen grillades flankstek. Som vanligt ett gott vin till detta.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Söndag vilodag. Kollade litet på bostäder och sedan dags att så smått börja fundera på bildspel med Emmas student. Har fått litet bilder av Jeanette så det ska nog lösa sig men allt tar sin lilla tid. Grillade idag grishalsskivor. Även nu litet vin till denna rätt. Sedan fotboll. Som vanligt blev det förlust för svenskarna. Två förluster mot Norge är inget att skryta om. Det svenska laget får leva på gamla meriter och de är inte många att skryta med. Kanske dags att byta ut ledningen samt satsa på yngre framtida löften. Vi får se hur det slutar.
Måndag frukost och sedan bandet. Sedan de vanliga rutinerna.
Tisdag tidig frukost och sedan till Lasarettet i Simrishamn för besök hos KOL-sköterskan och lungläkaren. Bra värden på proverna och allt såg relativt bra ut. Georgia, lungläkaren, önskade en skiktröntgen av lungorna vilket borde ske de närmaste veckorna. Således var mitt tillstånd godtagbart. Så till det tråkiga. KOL-sköterskan slutar i mitten av juli. Hon har sagt upp sig och orkar inte längre med hur man vill att ”specialistmottagningen” ska arbeta. Förstår hennes frustation. Det är tyvärr strömhopp från lasarettet i Simrishamn numera. Ingen akutmottagning. Det går inte tillräckligt fort att behandla patienterna. Man blir rent ut sagt förbannad när man hör detta. De som verkligen ställer upp för oss sjuka får tydligen inte göra detta längre. Annica har varit min räddande ÄNGEL då jag haft problem med min KOL. Utan henne vet jag inte hur jag har varit. Hemma igen satte jag mig ned och skrev en insändare till YA men de verkar som vanligt inte ta in den. De kryper tydligen för regionen och lasaretten. Tydligen ska man vara politiker för att de ska ta insändare vilket gör en frustrerad. På eftermiddagen hade Ingegärd bridgegänget på besök.
Onsdag till Tomelilla och Petra för att bli klippta. Hemma igen dags att klippa gräsmattan. Får se när jag har lust och ork att ta hand om rabatterna. Det börjar komma litet ogräs där men än är det ingen panik.
Torsdag dags att åter bege sig till Tomelilla och Kvantum för att veckohandla. På eftermiddagen kom KOL-sköterskan på besök för att byta ut den stationära syrgasmaskinen. Har snart fått allt utbytt. Det är bara laddaren till extrabatteriet som ska bytas. Sedan dags att fixa hemsidan klar.
Åter snart helg och ännu en vecka har gått. Närmar oss midsommar. Ta nu väl vara på varandra och ha en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan