Veckans Foto och Text
2022-06-09

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag först frukost och sedan tid att börja jobba med fotona som tagit under Emmas student. Var närmare etthundrafemtio foton som ska redigeras och fixas med. Fick avbryta för att köra till Tomelilla och Elsa för fotvård. Hemma igen dags för några mackor innan vi begav oss åter till Tomelilla. Nu var det tid att handla inför helgen. Detta hade vi inte kunnat göra som vanligt på torsdagen då vi var på väg hemåt från Torslanda. Efter handlandet var det åter dags att ta tag i fotona. På kvällen pepparbiff och ett gott vin därtill.
Lördag var det åter dags för städerskan att dyka upp. Hon hade varit och hälsat på i Polen hos sin mans släktingar. Passade själv på att klippa gräsmattan vilket inte blivit gjort på en vecka. Lite fika till lunch och sedan åter dags för fotona. Blev klar med redigeringen och så småningom även med registrering med mera. På kvällen dags att tända grillen och lägga på en fläskfilé. Åter ett gott vin därtill. Det var ju pingstafton. Resten av kvällen framför TV-n.
Söndag, pingstdagen, åter lite datatid. Gick igenom Jeanettes bilder från studenten. Får så småningom sammanställa våra bilder till ett bildspel men allt tar sin lilla tid. Lade upp på Byalagets hemsida litet info om midsommar. På kvällen nere hos Karin och Mats. Satt ute på deras altan och njöt av god mat, vin, kaffe och calvados samt det fina vädret. Således en fin avslutning på pingstdagen. Stöttade mig hem på rollatorn.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Annandag pingst, måndag, tog vi det litet lugnt. Hade fortfarande lite dataarbete att göra. Laddade upp bilder till byalaget från deras musikkväll, pingstafton i Järnvägsparken. Tog fram statistik på besökare på hemsidor som jag sköter och sedan till middag blev det fläskkotlett och rosévin därtill. På kvällen mackor och ost med resten av vinet. Sedan dags att sätta sig framför TV-n.
Tisdag frukost och sedan bandet. Efter detta dök Rörmokaren upp med en ny toalettstol som installerades. Skönt att få detta gjort. Litet jobbigt att spola den gamla med en spann. Den gamla var tjugo år så den hade gjort sitt. Den nya stolen ska även den var sittriktig och skitbra om uttrycket accepteras. Började sedan förbereda för denna veckas hemsida.
Onsdag som vanligt frukost och sedan bandet. Jobbade litet vid datorn och på eftermiddagen på Nova för att få tagit lite prover inför besök hos KOL-sköterskan och lungläkaren nästa vecka. Hem igen och på kvällen körde jag Ingegärd och Elvi till Tomelilla för att hämta Ann-Kristin. De skulle bjuda ut den senare eftersom hon fyllt jämt. Stannade sedan själv hos Alvar medan damerna festade till det på lokal. Hämtade dem senare och så blev det kaffe hos Ann-Kristin och Alvar. Således en mycket trevlig kväll för samtliga.
Torsdag dags att bege sig till Tomelilla för att handla. Man hade bytt ut en del av kundvagnarna till lägre modell samt tydligen något mindre. Fick inte plats med våra fyra kassar som vi brukade. Det var mindre yta på vagnarna. Hemma igen en liten tur söder byn för att få några nya foton. Sedan hem igen för att fixa med hemsidan.
Så har åter en vecka gott. Ser inte ut att bli så bra väder i helgen men vi får se hur det utvecklar sig. Som vanligt: Ta väl vara på varandra och ha det skönt. Lev livet idag.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan