Veckans Foto och Text
2022-06-02

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag först frukost och sedan bandet. Satt sedan framför datorn och fixade med gamla bilder från vår ”Italien runt-resa” i maj 2003. Nu blev det bilder från Florens, Sorrento, Capri, Pompeji och Rom. Samtidigt med detta blev det en återresa med alla bilderna. Tog det sedan lugnt framåt kvällningen. Då blev det ankbröst och ett gott vin till middag. Resten av kvällen TV.
Lördag frukost och bandet. Ingegärd ringde Synsam och strax därpå fick hon ett sms om att hennes nya glasögon var klara för avhämtning. Då blev det en tur till Ystad för att hämta dessa. Skönt för henne att åter kunna se bra. På kvällen var det dags för lammrostbiff och ett gott vin därtill. Tittade sedan litet på Povel Ramel innan det var dags för europacupfinalen från Paris med Liverpool och Real Madrid. Det blev Madrid som drog det längsta strået och det gladde mig eftersom jag är ett gammalt fan av detta lag. Madrid och MFF är de klubbar som jag håller mest på. Det senare har man insupet sedan man som grabb låg bakom målet på Malmö idrottsplats och såg dem spela. Det var Kajan, Grus, Tillberg och Tore Svensson som då var ens stora idoler. Sedan kom TV:n och då var det Real Madrid som man gillade. Bland annat då de tog vinsterna i Europacupfinalerna med Puskas, Santa Maria. Garinca med flera.
Söndag hoppade bandet. Det middag blev det rester av flanksteken. Ingegärd hade gjort fruktsallad med litet glass och till detta ett riktigt gott gammalt dessertvin från Italien av årgång 2003. Det smakade mycket bra.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag bandet efter frukost. Annica, min KOL-sköterska ringde. Vi bestämde att jag skulle köra till henne i Simrishamn och byta den bärbara syrgasmaskinen. Sagt och gjort. Vi kom även överens om att hon skulle komma hem och byta den stationära maskinen. Har haft denna i två och ett halvt år. Största händelsen denna dagen var att vi inte hade någon bild på TV:n. Det var någon som grävt av en kabel så att Onslunda, Spjutstorp, Brösarp och Hedeberga inte hade någon bild på sina TV-apparater. Som tur var fungerade internet så det gick det att se på play-kanalerna. Fick tillbaka bilden sent på kvällen. Det är sånt som händer.
Tisdagen började bra. Var på toaletten och konstaterade att det var vattenläckage på toastolen. Detta uppstår när man spolar. Ringer rörläggaren och bestämde att han skulle beställa en ny stol samt försöka komma nästa tisdag och byta stolen. Den vi har är nu tjugo år gammal. Tydligen har den delat sig mellan stolen och vattentanken. Sprutar ut på golvet då man spolar. På eftermiddagen först till Tomelilla då Ingegärd hade tid för läkarbesök, vilket avlöpte bra och sedan iväg till Malmö och sedan Torslanda. Stannade till i Laxbutiken utanför Falkenberg och käkade.
Onsdag Emmas stora dag. Hon gav sig iväg redan innan klockan sju på morgonen för champagnefrukost. I Torslanda var det sedan stor aktivitet där det ordnades inför eftermiddagen och kvällens fest. Dagen innan hade tält rests i trädgården men det var mycket mer som skulle ordnas. Halv ett begav vi oss iväg till Polhelmsgymnasiet för att se utspringet och ta emot Emma som nykläckt student. Allt avlöpte enligt schema och hon blev emottagen av föräldrar, syster, mormor och morfar, farmor och farfar, faster och sina kompisar. Vi begav oss hemåt medan Emma skulle åka tur med skolan genom Göteborg på tre trailers. På kvällen var det sedan fest i trädgården med släkt, vänner och kompisar.
Torsdag dags att åter bege sig hemåt. Var hemma vid fyratiden och så var det dags att fixa med hemsidan.
Nu går vi in i sommarmånaderna. Hoppas att Ni får det skönt och tar väl vara på varandra. Vi har bara ett liv så sköt det väl.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan