Veckans Foto och Text
2022-05-19

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag dags för frukost och sedan bandet. Körde sedan till Kivik och Buhres fisk. Där inhandlades litet havskräftor till kvällningen samt litet annat smått och gott. Bland annat maränger. Hem igen och sedan litet datortid. Fick förfrågan om vi fortfarande var intresserade av en fyra i kvarteret Yxan. Svarade ja på detta så nu är det bara att avvakta hur det blir. På kvällen anlände Jeanette och nu var det dags att plocka fram havskräftorna och litet Prosecco. Allt passade perfekt och sedan var det dags att bänka sig framför TV:n.
Lördag frukost och sedan var det tid att bege sig ut i trädgården. Jeanette började rensa i rabatterna och själv satte jag mig på gräsklipparen för att köra över gräsmattorna. Dagen gick och snart var både rabatter och slänt rensade och i ordning. Det blev även gjort litet på framsidan bland Ölandstoken. På kvällen fixade Ingegärd med lammracks. De blev perfekt stekta i ugnen med rosafärgat innehåll då de skars upp. Till detta ett gott vin och så var denna dagen räddad. Skönt är någon kommer hem och hjälper till. Båda barnen erbjuder sig att hjälpa till men Mårten har över trettiofem mil ned till oss och det är litet väl långt för att bara rensa i rabatterna. Han ställer upp vid andra tillfällen.
Söndagen frukost och sedan fixade Jeanette och jag pergolan. Taket hade börjat spricka på sina ställen så det var att ta fram silvertejpen och fixa detta. Framåt lunch begav sig Jeanette sig åter mot Malmö och så satt vi här själva igen. TV på kvällen.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag åter bandet. På eftermiddagen hade Ingegärd tid på Synsam i Ystad. Äntligen dags för nya glasögon så hon kan se bra ut. Det blev både bågar och glas. De skulle fixa dem express eftersom det var så stora avvikelser från de gamla glasögonen. Bara att avvakta besked när de kommer.
Tisdag bandet och sedan var jag på Nova i Tomelilla för att ta PSA-prov. Har legat på under 0.20 i värden. Bara att hoppas att dessa värden fortsätter. På kvällen som vanligt TV.
Onsdag åter bandet efter frukost. Dags att börja se vad som ska vara med denna veckan på hemsidan. Fixa bilder med mera. På eftermiddagen dags att bege sig till Fyledalen. Det var SPF som hade korvgrillning som avslutning på vårens aktiviteter. Tog en del bilder där som sedan fixades och skickades till Gunnar så att han kunde lägga upp dem på föreningens hemsida. Således förflöt även denna dagen.
Torsdag dags att bege sig till Tomelilla. Tankade bilen först och sedan till ICA för att handla. Hemma igen fika och sedan dags att klippa gräsmattan. Därefter vidtog middagen. Satte mig framför datorn och då kom Pär för att tvätta fönstren. Det var verkligen tid att få detta gjort. Nu kunde man se ut igen utan problem. Har haft honom i många år och alltid perfekt service. I höstas tog han och behandlade taket mot mossa och alger. Det var andra gången han gjorde detta och nu är taket åter fritt från mossa och beläggningar.
Så var åter en vecka gången. Det ser mörk ut i väster så kanske kan vi få litet regn. Temperaturen är 26 grader så det kan även bli åska. Ta nu väl vara på varandra. Vi vet inte hur länge vi har varandra utan räkna de lyckliga stunderna och ta väl vara på dem. Ha en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan