Veckans Foto och Text
2022-05-12

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan en tur på bandet. Tog det sedan lugnt resten dagen. Det blev dock litet tid framför datorn men nu var det mest några spel samt tidningar på nätet. På kvällen TV.
Lördag åter bandet efter frukost. Litet av varje under dagen och på kvällen var det Let`s dance. Trodde detta var ett tävlingsprogram men nu bekräftades misstankarna åter igen. Har man några kontrakt med TV4 så kommer man att gå långt i deras ”tävlingsprogram”. Varför kan man inte redovisa hur många samtal som rings på respektive par. Är det för att kunna fejka resultaten för så verkar det vara. Att man kan ringa innan vederbörande har dansat är också pinsamt. Kalla det inte för tävling. Ta bort juryn utan låt alla fantaster rösta i stället utan några kommentarer. Man blir verkligen besviken på hur man röstar. Det är inte frågan om dans utan hur populär man är. Att man sedan försvarar sig med att man är gammal är ingen ursäkt. Då kan en pigg 110-åring ställa upp och ska då givetvis vinna. Lägg ner programmet eller gör det antingen till en ren tävling eller till underhållningsprogram.
Söndag inget band. Tog det mycket lugnt. På kvällen partiledardebatt i TV. Tyvärr var det tre på vänsterkanten som inte kunde låta bli att tala i mun på de andra. Det var bara vår statsminister på denna kanten som behärskade konsten att låta andra tala till punkt. Man blir så trött på att höra deras käbbel när någon annan talar. Brist på disciplin och självbehärskning. Kanske dags att skicka fram andra personer som klarar att debattera och respektera att även andra får tala förutom dom själva.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag åter bandet. Sedan dags att ta en tur på gräsklipparen. Passade även på att sticka några maskrosor. Efter middag dags att ta en tupplur. Kände mig verkligen trött efter förmiddagens aktiviteter. Senare på eftermiddagen litet tid vid datorn samt på kvällen TV.
Tisdag åter bandet efter frukost. På eftermiddagen var Ingegärd på bridge. Ett tisdagsnöje som några damer i byn håller på med. Bara att gratulera till deras träffar och att de har det trevligt. Hämtade Ingegärd vid fyratiden och så begav vi oss till Tomelilla för att se på lägenhet i Yxan. Det var en trea de visade. Bra planlösning och många skåp i köksdelen. Ingen lyx men fullt acceptabelt till hyran. Det som var problemet var parkeringsplatser. Idag är myndigheterna restriktiva med antalet. Man vill att alla ska sälja sina bilar. Man kan tro att de som bestämmer är MP. Nu är det bara att vänta på besked. Detta ska tydligen göras under fredagen. Passade på att köpa några smörrebröd på Bullen o Bönan och tog med oss hem. Sedan TV på kvällen.
Onsdag bandet som vanligt. På eftermiddagen till Tomelilla för årsmöte i Byagårdens bostadskooperativ. En mycket lugn tillställning. Fortfarande inget besked om lägenheter där som vi sökt. Bara att vänta vidare på beskedet. Det kan ta litet tid eftersom den som bor där söker mindre lägenhet. Således bara att avvakta med ny bostad.
Så var det åter torsdag. Först iväg för att handla i Tomelilla. Hemma igen dags att fixa med denna hemsida. Det ser ut att kunna bli regn men i så fall lär det väl inte bli många droppar som faller. I alla fall ha en riktigt skön helg och ta vara på varandra. Man läser och hör hur våra gamla idoler en efter en går bort så det gäller att ta tillvara den tiden vi har. Ha nu en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan