Veckans Foto och Text
2022-05-05

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan en tur på bandet. Ser i almanackan att vi inte har så många åtaganden den närmaste tiden så nu blir det kanske litet mera tid för bandet. Även dags att försöka göra litet i trädgården. På kvällen dags att grilla några kotletter till middag. Även litet gott vin till dessa. TV på kvällen.
Lördag samma rutiner som fredagsmorgonen. Sedan dags att förbereda inför aftonen. Vi hade bjudet upp Karin och Mats på litet grillat. Ingegärd hade hittat några flaskor vin i källaren från 2003 så dessa skulle testas. När Karin och Mats anlänt började vi med en Spritz och sedan dags att lägga några ryggbiffar på grillen. De låg där inte i många minuter för de får inte bli genomgrillade. Vinet passade mycket bra till köttet och allt blev verkligen uppskattat. Karin och Ingegärd gick ned till Byalagets bål en stund men var snart hemma igen. Sedan blev det kaffe, tårta och Calvados. Så småningom begav sig gästerna hem och själva passade vi på att diska.
Söndag åter bandet och tog det sedan lugnt resten av dagen. Satt litet framför datorn man det blev inte många knop denna dagen. Det var söndag.
Måndag åter bandet. Idag firar vi att det är femtioåtta år sedan vi träffades. Det var på dans i Lövestalund. Tänk vad tiden har gått sedan dess och hur många lyckliga stunder vi upplevt. Visst har det ibland gnisslat i maskineriet men vi har överlevt alla problem och snarare gått stärkta ur dem. Ångrar inte en minut av denna tiden. Nu får man tänka på Christina Lindbergs fina låt: ”De sista ljuva åren”. Bara att hoppas de blir många även nu.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag dags att bege sig till Petra i Tomelilla för att bli klippta. Alltid lika skönt att bli litet lättare på huvudet. Såg att ryssarna satt upp plakat med några kända svenskar som beskylls vara nazister. För Ryssland verkar hela övriga välden bara bestå av nazister. De har glömt sina gamla potentater som 1938 älskade nazisterna och Hitler med Ribentrop. Det var Stalin och Molotov som blev kompisar med dessa två tyska ledare. Det är bara att konstatera att man ska inte kasta sten när man sitter i glashus. Tittade på Nato-utfrågningen på kvällen i TV.
Onsdag frukost och bandet. På kvällen tittade vi på diskussionsprogrammet och miljön. Undra vem som betalar Greenpeace och den andra från aktivisternas löner. De verka har bra betalt och talar för sin sjuka mors räkning. Sverige ska vara världsbäst då det gäller miljön. Vi ska vara världens frälsare och om inte vi agerar går jorden under nästa vecka. Verkar vara rena Maranatastuket på dessa personer. De anser att alla andra är idioter och de vet bara bäst. Bevare oss för dylika personer. Hur ska de göra med vulkanutbrott och jordbävningar. Tror inte detta har att göra med koloxidutsläppen.
Torsdag Ingegärd till Nova för undersökning. Har problem med kramp i benen om nätterna bland annat. Fick medicin och tid för provtagning och undersökning.
Så har ännu en vecka gått och vi med den. Bara att hoppas vädret håller i sig men snart så vi väl inne i en regnperiod. Ta nu väl hand om varandra och ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan