Veckans Foto och Text
2022-04-28

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

På torsdagskvällen var det fest hos Karin och Mats. Det var den senare som fyllde 75 år så det firades. Var dock hemma rätt tidigt efter en intensiv dag båda för Ingegärd och mig.
Fredag dags att bege sig till Tomelilla för att handla. Det blev först apoteket och sedan ”Bolaget”. Vi behövde litet vin och cider att gotta oss med. Sedan bar det av till ICA för att veckohandla. På kvällen var det dags för en ”kotte” med ett gott vin till och sedan blev det att slappa framför TV-n.
Lördag åter dags för en tur på bandet. Hade missat detta de senaste dagarna på grund av andra åtaganden. Därefter dags för litet arbete framför datorn. Således förflöt dagen snabbt och på kvällen blev det snitzel med tillbehör och åter TV därefter.
Söndag åter bandet. Sedan litet tid med datorn för att förbereda bildspelsvisningen i veckan samt även fotokursen för SPF. Riktig söndagsstek idag med brun sås. Det är inte ofta vi har sås till middagarna men ibland så inträffar det. Lugnt resten av dagen.
Måndag blev det idag även bandet. På eftermiddagen dags att besiktiga bilen. Inga anmärkningar utan det gick bra att köra ytterligare ett år innan nästa besiktning. Var på kvällen och tittade på en trerumsbostad. Tyvärr var det ena rummet för litet för mitt gåband och skrivbord med datorerna. Fick skrinlägga denna lägenheten. Behöver platsen för mina bilder och min motion eftersom jag är så beroende av vädret när jag ska vistas ute.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag var Ingegärd på återbesök på lasarettet i Ystad. Hem igen och åt innan det var dags för mig att åter bege mig till Ystad och Seniorernas hus. Visade bildspel för de äldre som var där. Det blev från Skottland, Italien, Portugal, Jersey och New York. Det blev tydligen uppskattat. Passade även på att anmäla oss för en fyrarumslägenhet på Reimans tomt. Får se hur detta går. Vi har ingen panik med att flytta men man måste vara litet på hugget och kolla det mesta.
Onsdag dags att bege sig till Tomelilla och sista kurstillfället med SPF i foto. Så var detta roliga slut. Blev uppvaktad med ett presentkort på Ingelsta Kalkon. Kan passa bra att handla inför grillningssäsongen. Det var roligt att deltagarna uppskattade kursen. Får se om vi kan göra en uppföljning till hösten. Eftermiddagen gick åt till att fixa med laptoppen och radera kursmatrial med mera. På kvällen TV.
Torsdag dags att bege sig till Capio Nova för att få fjärde covidsprutan. Skönt att det är gjort och mer kan man inte göra för tillfället för att skydda sig. Sedan iväg för att veckohandla. Hemma igen dags att ta fram grillen och tända den. Det blev årets första grillning. Började med att grilla hamburgare. Det smakade gott och därtill en öl eller cider. Så var grillningssäsongen inledd.
Nu har åter en vecka gått och månaden närmar sig sitt slut. Undras vad som komma skall. Kanske vi blir med lägenhet den kommande månaden. Vem vet? Det hade i alla fall varit roligt om det så skett. Ta nu väl vara på varandra och ha det skönt i majsolen om den tittar fram. Detta var allt från Skåne och Onslunda.Åter veckans Foto och TextÅter startsidan