Veckans Foto och Text
2022-04-21

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

På torsdagskvällen kom Jeanette hem. Det blev litet extra gott att äta och dricka och så var skärtorsdagskvällen rädda. Ingen hade tid att åka till Blåkulla.
Fredag frukost. Eftersom det var dåligt väder blev det inget utearbete. I stället hjälpte Jeanette Ingegärd att byta i garderoberna. Detta innebar att sommarkläderna bars upp från källaren och vinterkläderna bars ned. Hjälpen gjorde att Ingegärd slapp gå i källartrappan. Sedan tog de det lugnt resten av dagen. Dock hann de ta en tur till Tomelilla och Bo Ohlsson där Ingegärd köpte vaxduk till utebordet och Jeanette handlade engångskoppar och glas till sin bostadsrättsförening. Till kvällen blev det kycklingben och rosèvin. Det smakade verkligen mycket gott. Sedan dags för TV.
Lördag, påskafton, ett strålande väder. Dag att ta tag i altanen och verandan. Först bar Jeanette och jag upp taket till pergolan från källaren. Sedan var det dags att sätta det på plats. Därefter tog Jeanette och Ingegärd ut bordet som vi har stående i pergolan. Nu blev det vaxduk på. Även stolarna och det lilla bordet sattes ut samt palmen. Således var nu altanen fixad. Nu tog verandan vid. Ingegärd och Jeanette städade av så vi nu kan vara där igen. Nu stod garaget i tur. Passade på att flytta gräsklipparen och snöslungan till sina sommarplatser. Jeanette passade även på att sopa garaget samt dammsuga bilen. Påsklunchen intogs sedan på verandan. Vi tog det lugnt på eftermiddagen och på kvällen stekte Ingegärd en hel rad lammracks i ugnen. De blev perfekta. Rosa, saftiga och riktigt möra. Det var så de smälte i munnen. Till detta ett riktigt gott franskt vin. Så var påskaftonen räddad.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Söndag, påskdagen, var det ingen större verksamhet på förmiddagen. Till lunch kalkonsnäckor och sedan begav vi oss till MöbelHanssons i Tomelilla. Jeanette skulle inhandla en badstol och själva tittade vi på nya möbler. Det kanske blir aktuellt med sådana om vi får en lägenhet i Tomelilla och om vi får sålt huset. Roligt att se på nya möbler. Hem igen och fika innan Jeanette begav sig åter till Malmö.
Annandag påsk frukost och sedan en tur på bandet. Hade tyvärr ej gjort detta på en vecka så det var dags att ta upp denna verksamhet igen. Jobbade sedan med litet foto. På kvällen som vanligt TV.
Tisdag åter bandet. Sedan dags för litet förberedelser inför onsdagens fotokurs. Jobbade även med påskbilder samt började förbereda veckans sida på webben.
Onsdag till Smedstorp och fotokursen. Lika roligt som tidigare att träffa kursmedlemmarna. Tog det lugnt på eftermiddagen Kände mig litet trött. Har delvis svårt för återhämtning när jag gjort något. På kvällen TV.
Torsdag körde först Ingegärd till Tomelilla. Hon skulle på utfärd med sina gamla arbetskamrater på banken. Det var Seniorklubben som ordnade detta. Begav mig själv till Elsa för att få fötterna omsedda. Sedan till apoteket för att hämta ut sprutor och inhaleringsmedicin. Hem en runda och sedan till Simrishamn för att träffa KOL-sköterskan Annica. Behövde samtala litet om min KOL samt få vissa saker kontrollerade. Hem igen med bättre mod efter samtalet med Annica. Litet senare hämtades Ingegärd och så begav vi oss ned till Mats som fyllde 75 år. Således en intensiv dag.
Nu har åter en vecka gått till ända. Ta det nu lugnt i helgen och rå om varandra. Nu börjar det bli litet varmare så det kanske går att vistas ute. Ha det skönt.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan