Veckans Foto och Text
2022-04-07

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan en tur på bandet. Tog några bilder på arbetsrummet och gjorde även en panorama av dessa. Sedan litet annat datorarbete. På kvällen anlände Jeanette och hon hade önskat sig fläskpannkaka till middag, så det fick det bli. Till dessert hade vi jordgubbar. Som måltidsdryck fick det bli öl och cider samt en lille en. Sedan var det dags för TV.
Lördag inget band. Jeanette och Ingegärd städade bort lite från skåpen i sängkammaren och sedan körde jag och Jeanette till återvinningen i Tomelilla för att slänga lite säckar med bortsorterat material. På kvällen hade vi ankbröst med ugnsrostade potatis samt ett gott fransk vin till detta. Sedan dags att se på TV med Masket Singer. Därefter litet annat på TV.
Söndag sen frukost och framåt lunch begav sig Jeanette hemåt mot Malmö. Såg själv på fotboll på TV.
Måndag åter bandet och sedan dags att fixa med litet foton. På eftermiddagen ringde Annica, min KOL-sköterska, om tid för återbesök. Den som ansvarar för detta verkar inte ha så stor arbetslust. Ringde till lasarettet för två veckor sedan men hörde aldrig av vederbörande. SVAGT! Fick nu en tid av Annica samt hon lovade att skicka några grimmor till mig så jag har detta fram till mitt återbesök.
Tisdag dags att bege sig i snöoväder till Nisses Däck för att få sommardäcken pålagda. Framme så började solen åter titta fram och snart var jag åter på väg hemåt. Nu med sommardäck på bilen. Hemma igen blev det en tur på bandet innan middag. Fixade litet med förberedelser inför onsdagen fotokurs.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Onsdag tid att bege sig till Tomelilla och fotokursen. Vi kollade på deltagarnas bilder samt repeterade på hur man för över bilderna från kameran till datorn och hur man sedan även kan kopiera över dem till ett USB-minne. Kollade även på hur man med hjälp av fotoprogram kan redigera fotona. Diskuterade hur många program som finns samt om man ska köpa eller använda gratisprogram. På eftermiddagen till Ystad och lämnade bilen för kamremsbyte och service. Fick en lånebil att ha tills vår blev färdig. På kvällen TV.
Torsdag dags för Ingegärd att besöka Synsam i Ystad. Efterkontroll efter starroperationen förra veckan. Hem igen och efter lunch besök hos oss för att ta reda på hur mycket radon vi har i huset samt varifrån den kommer. Ett intressant besök. Den mesta radonen kommer från marken och inte som vi trodde från väggarna. Får om någon vecka en skriftlig utvärdering samt förslag på åtgärder för att minska radonen. Sedan till Ystad för att hämta bilen som nu var vidgjord. Hade lämnat den till Autotech som är Citroenverkstad. Det blev inte billigt men smakar det så kostar det. Hemma igen dags att ladda upp hemsidan.
Det har åter gått en vecka men nu verkar hösten kommit tillbaka. Regn och rusk. Bara att acceptera vädret och göra det bästa av det. Ha nu Ni alla en riktigt skön helg trots vädret och ta väl vara på varandra. Snart är det påsk.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan