Veckans Foto och Text
2022-03-31

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag till söndag startade dagarna som vanligt. Först frukost och sedan en timme på bandet. Sedan tid framför datorn. Fixade bland annat med byalagets hemsida samt så även med litet bilder. Några nya togs under lördagen i trädgården. Har inte varit ute och promenerat i byn så därför blir det bara trädgårdsbilder. På lördagseftermiddagen var Karin och Mats på eftermiddagsfika.
På fredags och lördagskvällen blev det litet gott att äta och dricka. Samma rutiner som andra veckoslut. Inte mycket att variera som synes. Sedan som vanligt TV. Det mesta i nyhetsväg är om Ukraina. Att ryssarna har anfallit Ukraina kan vi konstatera men att det skulle gå så dåligt för Putin var delvis en överraskning. Det är mycket lättare att kämpa på hemmaplan än borta vilket det historiskt finns bevisat. Således skulle man tro att anfalla ett land i det långa loppet är bara förluster. När liksäckarna bli tillräckligt många så svänger hemmaopinionen till ukrainarnas fördel. Vidare är det underligt att några personer i den inre kretsen inte har synts till de senaste dagarna. Tydligen har de blivit obekväma för Putin. Att sedan USA:s president tar till kraftord bebådar inget gott. Det kan vara tändmedel för tyrannen men med en sådan vet man inte vad som kan inträffa. Bara att hoppas på det bästa och att han blir på något sett undanknuffade från sin position.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag frukost och sedan bandet. Började sammanställa litet info till vår mäklare om vår fastighet. Träffade henne efter lunch och så gick vi igenom litet förberedelser inför avyttrandet av vår fastighet. Nu gäller det också att hitta en ny bostad. Målet är Tomelilla. Vi har kommit till insikt att ska vi flytta på oss med egen maskin är det nog dags att skrida till verket. Har svårt att sköta trädgården och källaren är även ett bekymmer. Helst för Ingegärd som har fått svårt att gå i trappor. Nu har vi tvättstuga, matkällare samt kylskåp och en frysbox där så det blir ofta att gå i trappan. Även jag själv har litet svårt att gå i nivåer så det blir att helst hålla sig på plan mark. I alla fall gick mötet bra och nu är vi igång med bostadsbytet.
Tisdag skippade bandet. Körde Ingegärd till Rexit ögonklinik i Ystad för starroperation. Var själv först på Seniorernas hus för att se var jag skulle ha visning av bildspel i april månad och sedan hos Citroen för att få tid för kamremsbyte och service på bilen. Fick tid nästa vecka samt tillgång till en lånebil. Så var även detta fixat. På kvällen dags för fotboll. Polen mot Sverige i VM-kvalificering. Det smög sig för oss svenskar. Förlust med 2 – 0 så nu blir det inget slutspel. Det gäller inte bara att ha bollen utan man ska även göra mål. Det är dessa som räknas.
Onsdag vaknade till snö. Det hade kommit cirka fem centimeter av denna varan. Körde till Tomelilla för att leda en fotokurs för SPF. Riktigt roligt att få göra detta. De är intresserade både hur man fotograferar med sin telefon samt hur man sedan tar hand om bilderna.
Torsdag dags att bege sig Tomelilla för att handla. Ingegärd lite ljuskänslig så hon får använda solglasögon när vi körde. Tar litet tid innan ögat är läkt och det har anpassat sig. Sedan dags för nya glasögon. På eftermiddagen dags för månadsmöte i SPF.
Så har åter en vecka gått och vintern har återvänt till Österlen. Dock går vi mot ljusare tider om man undantar kriget i Ukraina. Ta nu väl vara på varandra och ha en riktigt skön helg. Ni vet väl att det är alltid någon som har det sämre än vad man själv har. En tröst för ett tigerhjärta.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan