Veckans Foto och Text
2022-03-17

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Torsdagskvällens årsmöte i fotoklubben var delvis en besvikelse. Frågan om hur tävlingsreglerna skulle se ut diskuterades. Tyckte att det delvis var frågan PK. Alla skulle tydligen vinna någon gång. Tur att man inte har samma diskussion då det bland annat gäller Duplantis. När det gällde vad en bild fick innehålla var det bara en massa tyckande från några. Man hänvisade till GDPR. En lag som fortfarande är ord på ett papper då den tydligen inte blivit testad av domstolar. Man talade om kränkning och så vidare, Bara ett massa tyckande från några moralister. Hoppas att styrelsen reder ut vad som verkligen gäller men jag har mina dubier om detta. Tyvärr är det inte lätt att tolka lagen. Ser detta i Simrishamn där en privat jurist har synpunkter om detta medan kommunens jurister ger klartecken. Bara att avvakta.
Lördag och söndag dags för bandet efter frukost. Fredagsförmiddagen var det att handla i Tomelilla vilket vi missade under torsdagen. Sedan dags att se på skidor i TV. Det har varit både längdskidor och skidskytte. Således mycket att se på men inte alltid så bra för de svenske. Vi åt gott och drack gott under helgen. På fredagen var det kamben och till detta ett gott vin. Lördag blev det en pizza till lunch och litet vin därtill för att på kvällen äta musslor och dricka prosecco. Söndag blev det litet enklare. Kycklinglår och en öl och cider.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag frukost och bandet. Har ökat belastningen lite men det går bra ändå.
Jobbade lite med bilder och på kvällen dags för fotboll i Svenska Cupen. Det var MFF som mötte AIK. Efter förlängning var det Di Blåe som avgick med seger. 3-2.
Tisdag bandet och sedan dags att förbereda inför onsdagens fotokurs med SPF. Inget särskilt resten av dagen. Litet tid framför datorn och TV. Ingen bridge för Ingegärd. Flera av damerna förkylda. Tålde troligtvis inte hembygdsföreningens årsmöte.
Onsdag dags att bege sig till Tomelilla och fotokursen. Fortsatte på hur man kan ta stöd då man fotograferar samt hur man för över bilderna från kameran eller telefonen till datorn. Fortsatte sedan med en del funktioner i mobilen. Uppmanade även deltagarna att ladda ned handboken till deras mobiler samt läsa litet om kameran. Där kan man se vad som finns och hur man gör. Skadar inte med litet självstudier för att få litet mera vetskap om hur man använder telefonen vid fotografering. På eftermiddagen var det lugnt. Litet TV-tittande och likaså på kvällen.
Torsdag som vanligt till Tomelilla och ICA för att handla. Ovanligt mycket folk där. Kanske var vi litet senare där men tycker att detta inte skulle göra så stor skillnad.
Åter en vecka har passerat. Rått och kallt. Även dimma under dagen. I alla fall så ta väl vara på varandra och ha det bra. Gör något av helgen som kanske kan pigga upp. Vem vet?


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan