Veckans Foto och Text
2022-03-10

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag hoppade bandet. Det blev frukost och sedan till Tomelilla. Skulle vara där klockan 10.oo för ett möte med Maria från Vuxenskolan. Det var även Gunnar och Kjell närvarande. Vi diskuterade om vårens studiecirklar. Ska själv hålla i en om fotografering. Vi blir elva stycken som deltager. Dels från SPF i Smedstorp och dels från SPF i Tomelilla. Ska bli intressant att åter få hålla en kurs i detta ämne. Höll en för många år sedan i Tomelilla och det resulterade även med en kurs i Skilling samt en här i Onslunda. Väl hemma igen lunch och sedan tog jag en tur på bandet. På kvällen litet gott att äta och dricka.
Lördag åter den gamla rutinen. Frukost och sedan bandet. Senare under dagen skidskytte på TV. Sedan även dags att kolla på TVn hur kriget i Ukraina utvecklar sig. Tror personligen att detta kommer att pågå under en lång tid. På kvällen åter litet gott att äta och dricka.
Söndag ännu en tur på bandet. Sedan några minuter framför TVn med skidskytte. Inte mycket att se på. Om man inte tycker om bommar vill säga.
Måndag frukost och sedan bandet. På eftermiddagen besök av en fastighetsmäklare. Eftersom man nu hade gratis värdering kan man passa på att se hur det finansiella läget för vårt hus är. Vi börjar bli gamla och det är kanske dags att söka sig till något som är lättare att bo i. Ska bli intressant att se hur det slutar.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag aven nu bandet. Hade ännu en mäklare på besök. På eftermiddagen var bridgedamerna här på besök för att spela litet. Höll själv på med att rippa mina CD så att musiken ska ta mindre plats. Har rätt många skivor på hyllorna.
Onsdag inget band. I stället bar det av till Smedstorp och första tillfället på en fotokurs jag ska hålla för SPF. Det var elva förväntansfulla seniorer som ville lära sig mer om hur man fotograferar. Vi höll till i medborgarhuset som idag ägs och skötes av Smedstorps Byalag. I alla fall gick det bra första gången vi träffades. Gick igenom hur kameran fungerar på telefonen och andra kameror. Ska bli intressant att se hur det slutar. De verkar ha stora ambitioner att lära sig hur det fungerar och vad man kan göra med sina bilder. Hemma igen hade Ingegärd gjort kålpudding. Det smakade verkligen som vanligt gott och är en rätt som mättar. Eftermiddagen framför datorn för att bland annat förbereda nästa veckas kursdel. På kvällen TV.
Torsdag dags för fotvård i Tomelilla. Sedan dags att jobba en stund framför datorn.
På kvällen dags för årsmöte i fotoklubben som hålles i Ystad. Således fullt upp även denna dagen.
Hörde att de från Ryssland som bor i Sverige har svårt att förklara för sina anhöriga i Ryssland om vad som pågår i Ukraina. Allt vi i väst vet är bara lögn. Tydligen är Putins desinformation och censur verkligen effektiv för hans räkning. Tyvärr verkar det vara rena Nordkorea i Ryssland för tillfället. Att några få kan styra så många så länge är förundransvärt. Ryssland var på väg att öppna sig men de senaste åren har detta avstannat. Bara att beklaga.
Så har åter en vecka gått och vi närmar oss våren. Visserligen är det minusgrader på nätterna men dagarna är sköna när solen tittar fram. Ta nu vara på varandra och njut av att våren är på väg. Ha en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan