Veckans Foto och Text
2022-03-03

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag som vanligt frukost och sedan en tur på bandet. Därefter bar det iväg till Tomelilla och affären med den gröna skylten. Med andra ord systembolaget. Dags att fylla på förrådet inför helgen. Jobbade sedan med bilderna från SPF:s årsmöte i Tomelilla under torsdagseftermiddagen. Skickade de sedan till Gunnar så han kunde lägga upp dem på föreningens hemsida. På kvällen kotte och ett glas gott vin innan det var dags att sätta sig framför TV och se ”På spåret”. Det var rätt lag som vann. De var mycket skärpta och allmänbildade. Sedan Bergfeldt och därefter Svenska Nyheter. Han gisslade verkligen Putin och Ryssland efter deras invasion i Ukraina.
Lördag inget band. Körde på förmiddagen till Ingelsta Kalkon och hämtade ett fat Charkbricka. Hemma igen och efter en stund ankom Mårten., Lolita, Emma och Tova. Det var ett kärt återseende. Har inte träffats sedan första helgen i december då Emma fyllde år. Så det blev dags för brickan och något gott att dricka. På kvällen fixade Ingegärd och Lolita till några ytterfiléer och till dessa potatisgratäng. Till detta åter något gott att dricka. I stället för att titta på TV var det mycket snack och alla trivdes med att umgås. Sent sänggående.
Söndag sen frukost och framåt middagstid begav sig Mårten med familj hemåt. De gjorde dock ett stopp hos Jeanette i Malmö innan de fortsatte norrut mot Göteborg och Torslanda. På eftermiddagen först en tur på bandet och sedan var det dags att följa galenskapen i Ukraina.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag åter bandet. Lite fotoarbeten i datorn och sedan dags att informera sig om läget i Ukraina. Man förstår nu hur det ”fungerar” i Ryssland. Diktatorn Putin styr med järnhand och tydligen vågar ingen i ministären säga emot honom. Fega kräk hela högen av byråkrater. Likt Hitlers följe är de väl av samma skrot och korn. Maktgalna idioter som ser sin chans att roffa åt sig. Deras propaganda är till hundra procent lögn och tyvärr tror befolkningen på den. Fruktansvärt hur detta kan pågå. Att han sedan hotar resten av världen med kärnvapen gör det hela ännu mer makabert. Man får hoppas att snart någon kan ta honom ur cirkulation. Man ryser bara man ser honom på bild.
Tisdag inget band. Det blev en tur till Lund och Ögoncentrum för en ny spruta i ögat. Det är bara att hoppas att man snart ser slutet på denna behandling. Enligt läkaren börjar svullnaden ge med sig. Det är bara att kämpa vidare. På eftermiddagen litet TV. Så även på kvällen.
Onsdag åter bandet. På eftermiddagen ett besök hos Lisa och Leif i Tomelilla. Roligt att få träffas igen. Det var rätt länge sedan. På kvällen åter dags att följa händelserna i Ukraina på TV. Detta medan Ingegärd var på årsmöte med Hembygdsföreningen. Gick inte själv dit. Önskar inte ha något att göra med dem efter incidenterna de gångna åren. Kan man inte skicka ut valberedningens förslag då man lovat att samtliga årsmöteshandlingar ska skickas ut senast två veckor innan mötet. Börjar likna lekstuga. Andra föreningar som vi är medlemmar i sänder ut hela underlaget inför årsmöten och några lägger upp dem på sina hemsidor. Så ska det vara.
Torsdag till Tomelilla för att handla. Hemma igen dags att fixa det sista på hemsidan. Nu har åter en vecka gått och Ryss-ockupationen av Ukraina fortgår och är nu inne på andra veckan. Stackars människor som ska utstå detta bara för att idioten Putin har sina idéer. Nu har man kränkt svenskt luftrum. Detta bara för att visa sin makt. Tror tyvärr att han biter sig i tummen och man får bara hoppas ett hornpelle kallar hem honom. I alla fall ta väl vara på varandra och ta nytta av det fina vädret som tydligen ska fortsätta under helgen. Ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan