Veckans Foto och Text
2022-02-24

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag som vanligt frukost och sedan en tur på bandet. Passade sedan på att ta en dusch trots att det inte är julafton. Sedan litet datatid. Middag mitt på dagen. På kvällen anlände Jeanette och då åt vi en sallad och kalkonsnurror. Det senare är jättegott och får man sedan ett gott vin till är kvällen räddad. Senare blev det ”På spåret”. ”Carina Bergfeldt” samt ”svenska nyheter”. Nu återstår bara finalen nästa fredag av ”På spåret” och sedan är detta programmet avslutat för denna säsongen. Under kvällen började det snöa kraftigt och snart var allt dolt i snön men efter någon timmes regn var det åter barmark. Mot slutet av kvällen såg Jeanette och Ingegärd på ”Norton Show”. Har själv lite svårt för detta program så jag gjorde annat.
Lördag frukost och sedan TV med olympiaden. Framåt middagstid var det dags för en tur på bandet medan Jeanette dammsög åt oss. Efter lunch åter olympiaden på TV. På kvällen dags för lammrostbiff med tillbehör. Som vanligt litet vin till detta. Sedan dags för TV-tittande. Inte mycket att se. Slängde ett öga på ”Melodiskrikivalen”. Bagges låt var skaplig men annars är det mesta för ”Bolibumpa generationen”. Det hade räckt med ett program som de flesta länderna har men som vanligt ska vi vara värst.
Söndag åter TV och olympiaden. Framåt eftermiddagen begav sig Jeanette mot hemmet. Dock med en avstickare till Tomelilla. Själva tog vi det lugnt resten av dagen. Det blev MFF – Gais på TV. Roligt att se lite svenska lag på grön plan än som de sista veckorna bara sett på tävlingar på vitt underlag.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag bandet efter frukost. Körde Ingegärd till lasarettet i Simrishamn. Hon skulle vara där klockan 13.oo för arbets-EKG. Passade själv på att gå på apoteket men tyvärr hade de bara nässprayen. Insulinsprutorna hade de ej så de får jag hämta ut när vi kommer till Tomelilla. Vädret under dagen var snöblandat och blåst. Åkrarna flyter och Tommarpsån har svällt över sina bräddar. Således högt vattenstånd i alla vattendragen i alla fall här på Österlen.
Tisdag en tur i källaren som vanligt. På eftermiddagen var Ingegärd och spelade bridge och själv satt jag framför skärmar.
Onsdag bandet igen. När man läser tidningarna och ser på TV kan man bara konstatera att vi är riktigt på väg mot byråkrati överallt. Det tar minst tio år för att öppna en ny gruva. Skogsägarna får problem och snart får man väl inte klippa några grenar i trädgården för då kan det vara för nackdel för någon gråsparv eller pilfink. Ska det byggas lekplats eller skola överklagas besluten för det kan vara störande. Man får inte bygga på åkermark och ska man då bygga mellan redan befintliga hus så blir det problem. Vill man bygga på höjden så skuggar det någon damm eller så tar man bort något insynsskyddad. Allt ska blötas och dras i långbänk och allt ska överklagas. Vart är vi på väg. Sverige verkar var de lättkränkta och överklagandes stamort här på jorden. Samtidigt vill alla myndigheter och politiker bestämma allt. Kanske dags att sätta ned foten eller snarare utdela en spark i ändalykten på vissa personer. Vart kommer det att sluta. Dags att ta fram devisen: Född fri reglerad till döds. Tala om ”bananrepubliker”. Vi är själva på väg dit med alla lagar, förordningar och byråkrati.
Torsdag en tur till Tomelilla och handla. På eftermiddagen ska det bli årsmöte i SPF och på kvällen klubbträff i fotoklubben.
Så har det åter gått en vecka och vi får se hur helgen blir. Ha det ny skönt och ta det lugnt. Stressa inte utan det kommer troligtvis en ny dag efter denna. Ha det bra.

Idag den 24 februari upprepade sig historien. Likt Adolf Hitler gjorde 1939 då nazityskland invaderade Polen har nu Putin gjort likadant med Ukraina. Tyvärr så är han samma skrot och korn som Hitler och skyr inga medel för att få igenom sina idéer. Han kommer nog att gå till historien som ”Putin den förskräcklige”. Vart ska det sluta. Nu gäller det att strypa alla förbindelser med Ryssland och frysa alla ryska tillgångar. Sen må han hota med kärnvapen men detta kommer att slå tillbaka på honom själv.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan