Veckans Foto och Text
2022-02-17

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredagen inleddes med frukost och sedan se på skidor i TV. Efter detta dags att gå på bandet. Travar på så nätt och ser samtidigt på mina bildspel eller någon DVD med en film på. Allt för att få tiden att gå lättare. Tur att man har så många bildspel och dvd:er så att det några månader innan man gått igenom alla. På kvällen blev det ryggbiff och ett gott vin därtill. Sedan dags att se ”På spåret”. Tyvärr har jag svårt för Hanna Hellquist och Ina Lundström. De är duktiga men rent för mycket impulsiva och faktiskt även litet flamsiga men som sagt, de har mycket kunskap. Marcus Samuelsson och Jason "Timbuktu" Diakité är trevliga men saknar mycket kunskaper och har kanske svårt att förstå göteborgsledtrådarna. Men det gick i alla fall bra för damerna som nu bara har finalen kvar.
Lördag samma rutin som under fredagen. Frukost skidor och sedan bandet. Därefter åter OS på tv. Ingegärd bakade bullar under tiden som jag gick på bandet. På kvällen ”kotte” och vin och därefter TV.
Söndag inget band. Tog en vilodag från detta och i stället blev det mest TV hela dagen. Skidor ishockey och fotboll. En riktig sportsöndag. Fläskfilé till middag och inget vin. Således en vit söndag.
Måndag frukost och sedan till Petra i Tomelilla för att klippas. Hemma igen fika och sedan tog jag en promenad på bandet. Det blev klassiska Grekland och litet blandat från Österlen som jag såg på under tiden jag gick. Uppe igen var det dags att fylla på mat till småfåglarna och sedan middag. Det blev rester från söndagen så inget fick förfaras.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag givetvis bandet efter frukost. Sedan stafett herrar i skidskytte. Tyvärr gick det som vanligt inte bra. Bara att acceptera att de inte är i form. Undras vad detta beror på. Kanske inte tränat för höjden på tolvhundra meter, blåsten och kylan. Inte mycket att göra åt.
Onsdag frukost och sedan dags att bege sig till Lund. Tid för besök hos ögonläkaren. Fick beskedet att ytterliga tre sprutor i ögat med sex veckors mellanrum skulle göras. Bara att hoppas på det bästa.
Lyssnade på damernas stafett i skidskytte på radion. De skötte sig utmärkt. Det blev GULD. Tack till Hanna och Elvira. Även ett stort tack till Linn och Mona som verkligen visade hur det skulle gå till. Tror att det var roligast för Mona som knappt kom med i OS-truppen. Då det gällde skyttet var det hon som presterades bäst Tio träffar utan extraskott. Sedan var det dags för Jonna och Maja med en nagelbitare. Till slut tog de hem ett silver i sprintstafetten. De jobbade bra och kunde således sluta på en andraplats. Tidigare under dagen hade Jesper Tjäder i slopestylefinalen hamnat på en tredjeplats. Således ett brons. Således har de svenska stjärnorna tagit tre medaljer av de olika valörerna. Bra.
Torsdag var det dags för Sandra Näslund att ta sin utlovade guldmedalj i Skicross. Hade hon inte gjort detta vet jag inte vad som skulle ha inträffat. Hon är säkerheten själv. Sedan dags att köra till Tomelilla och ICA för att handla. Det var första gången sedan veckan innan jul som jag var med. Det var inga problem utan det fungerade perfekt. Hemma igen fika och sedan begav sig Ingegärd till Ingelsta Kalkon för litet inköp medan jag fixade med hemsidan.
Så var ännu en vecka gången. Bara att vänta på våren. De senaste dagarna har det bara varit regn och blåst. Rena innesittarvädret och för egen del då man har svårt med andningen när det blåser. Ta nu väl vara på varandra och ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan