Veckans Foto och Text
2022-02-10

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredagen inleddes med frukost och sedan dags att bege sig till tandläkaren i Tomelilla. Efter detta kostsamma besök var det tid för ännu ett kostsamt tillfälle. Var och tankade bilen. 21,15 kr för dieseln. Rena rövarpriset och det kan vi tacka de styrande för. Inte nog med energiskatt utan det är även andra pålagor samt tillsatser som fördyrar. Ovanpå detta ska det vara moms både på drivmedlet och skatten på denna. Samma sak är det med elen. Man kanske skulle leta upp den gamla dekalen med: ”Född fri men skattad till döds”. Kollar man med Danmark och Norge har de lägre bränslepriser. Det värsta är att ingen vet hur detta ska sluta.
Nu har vi kommit in i OS-tider. De vi trodde skulle ta medaljer missade dessa och andra har i stället trätt fram med medaljer av högsta valör. Under helgen blev det guld i 5000 meter skridskor och så även i puckelpist. Så var helgen räddad. Sedan har det fortsatt med guld i storslalom och brons i curling mixat lag. I damer sprint på skidor blev det både guld och silver under tisdagen. Dock misslyckades våra skidskyttar med framskjutande placeringar och detta var en besvikelse.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Skickade under förra veckan in några bilder till fotoklubbens ”Två bilder”. Fick inte deltaga med den ena bilden eftersom ”Bildsamordnaren” tyckte att den ena bilden var förnedrande. Jag trodde i min enfald att det var i så fall fotografen som stod för sina bilder och inte någon annan. Visste inte att ”hen” hade befogenheten att censurera bilder. Skickade bilden till den som var med och fick ett positivt svar att man ville ha bilden i originalstorlek för att visa den för barn och barnbarn med flera. Där uppskattades bilden. Vederbörande skickade även kopia av sitt mail till ”samordnaren” men jag har inte hört något från vederbörande. Tyvärr är det så idag att alla mer eller mindre känner sig kränkta. Det måste vara svårt att leva med detta.
Såg under måndagen partiledardebatten. Skrämmande hur de kan avbryta varandra och inte låta alla tala till punkt. Visserligen var varje talare begränsad till trettio sekunder men även här brast det. Man blir förvånad hur vuxna personer har svårt för att delta i debatter. Tydligen är det OK att avbryta varandra och då är det inte konstigt att det ser ut som det gör i vårt samhälle av idag.
Tisdag och onsdag fortfarande en tur på bandet. Det går litet lättare men ej som innan min sjukhusvistelse. Under tisdagen var Ingegärd och spelade bridge. Detta medan jag såg på en film på TV.
På onsdagen fick Ingegärd ta en tur till Nova i Tomelilla. Behövde ny medicin.
Torsdag även nu bandet medan Ingegärd var och handlade medan jag åter tog en tur på bandet. Efter förmiddagsfika var hon uppe på miljöstationen och lämnade lite till återvinning. Själv var jag ute en liten stund i trädgården och tog några bilder. Nu hade tydligen råkorna fått vårkänslor. Nära på slagsmål om bona i träden. I alla fall ett fasligt liv. 
Så var åter en vecka gången. Ta väl vara på varandra och om vädret tillåter ta en tur ute. Får själv vara försiktig fortfarande. Det är tyvärr kallt och blåsigt. Ha det bra!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan