Veckans Foto och Text
2022-02-03

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan bandet. Börjar komma in i den rutinen igen. Nu blev det fyrtiofem minuter på bandet med varierande lutning. Tog det sedan lugnt resten av dagen framför datorn. På kvällen som vanligt lite gott att äta och dricka. Sedan TV. Det blev lite handboll mot slutet. Räckte att se slutminuterna. Det var då det avgjordes till Sveriges fördel. 33 – 34 med Frankrike på ”hemmaplan”. Rafflande så det räckte för hela slanten. Bara att gratulera till den svenska vinsten.
Lördag åter bandet efter frukost. Tog nu en timme med varierande lutning. Det gick litet tungt men det gick. Jobbade sedan med bilder i datorn. Har även gjort nya backup på hårddiskarna. Allt tar sin lilla tid men är nu färdig med detta. Som vanligt lördagsrutinen på kvällen. Detta innebär god mat och dryck. Sedan avslutningen på ”Stjärnorna på slottet”. Det har varit en intressant säsong om man för egen del inte avser Lagercrantz. Tyckte inte han gav så mycket som de andra.
Söndag vilodag. Det blev inget band idag utan vilade i stället. Inte mycket framför datorn utan bara slappade hela dagen. Framåt kvällningen dags att bänka sig fram Tv-n och handboll. Final mot Spanien. Hade inte så stora förhoppningar att Sverige skulle vinna men osvuret var bäst och så blev det. Efter en timmes raffel stod svenskarna som segrare med 27 mål mot 26 för spanjorerna. Det var verkligen en nagelbitare. En stor heder till de som representerade oss svenskar för deras insatser under hela EM. Trots Corona lyckades de verkligen och efter tjugo år var åter svenskarna europamästare. Väl kämpat. Resten av kvällen blev bara återhämtning.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag åter bandet. Passade på att ta några bilder på bland annat lite alster av som man varit med om att gjuta då vi hade metallgjuteri. Det finns nog en hel del av dessa produkter kvar i Onslunda som byborna inhandlade då det begav sig. Pappa var gjutare i hela sitt liv och även jag jobbade med detta i rätt många år. Företaget hette Rasmussons Metallgjuteri AB. Tyvärr finns det inte så många gjuterier kvar i Sverige. De blev utkonkurrerade av utlandet. Själv fortsatte jag på Verktygstillverkning A Lindén AB i Tomelilla. Detta företaget blev sedan uppköpt av Tetra Pak-koncernen och jag tillbringade där 26 år av mitt arbetsliv. Började som Gnistare och slutade som inköpare. Det var mycket intressanta år att jobba där. Först i Tomelilla och sedan i Lund. Var under dagen en kort stund även ute i trädgården och tog några bilder på blommorna som nu börjar komma upp.
Tisdag bandet och sedan litet bilder igen. Passade på att ta några på fågellivet utanför sovrumsfönstret. Min KOL-sköterska Annica ringde och förhörde sig om hur jag mådde nu. Roligt att känna att man blir väl omhändertagen av sjukvården. Det ända jag kan klaga på var när jag kom till Ystads lasarett dagen innan lille julafton och blev lämnad fem timmar ensam på ett rum utan att någon brydde sig. Har förstått att akuten gick på knäna. Kom ändock dit med ambulans från Simrishamns akut men det räckte tydligen inte. Ingen skugga ska falla på personalen utan de kämpade. Orsaken ligger nog mera på ledningen på sjukhuset samt ledningen för Region Skåne.
Onsdag frukost och bandet. Lite tid framför datorn medan Ingegärd var på läkarbesök. På eftermiddag SVT-play. Såg Uppdrag Granskning om bokstavsbarnen. Skrämmande hur den svenska skolan fungerar för de som behöver hjälp. Dags för våra politiker att åter vakna. Mycket snack och lite verkstad.
Torsdag bandet medan Ingegärd var och handlade i Tomelilla. Nu ska vi släppa på restriktionerna och återgå så småningom till det vanliga livet från 2019 och bakåt. Hoppas att alla inte nu bara rusar iväg och överilar med allt som kan göras. Det är bara att hoppas på att det inte dyker upp nya mutationer.
Nu är det snart helg så håll ut. Ta väl vara på varandra. Man vet inte vad som kan hända. Ha en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan