Veckans Foto och Text
2022-01-20

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag som vanligt. Steg upp och åt frukost. Fortfarande litet trött. Letade litet bland gamla foton på datorn för att se om några var något att visa på den här sidan. På kvällen kom Jeanette hem så det blev lite gott att äta och dricka. Vi livades till då vi fick träffa andra än oss själva. Sedan dags för Tv-tittande. Bland annat På Spåret. Således förflöt kvällen fort och sedan var det dags att intaga horisontalt läge.
Lördags frukost och sedan satte Jeanette och Ingegärd igång med att plocka bort julpyntet, julgranen och adventsljusstakarna i fönstren. Fick själv i uppgift att skruva ihop en IKEA-pall som Jeanette gav oss. Visserligen är ritningen för dummys men som gammal van ritningsläsare är den dock för simpel och utan text och andra angivelse. Ska tydligen var för hela världen. Bifogade verktyg för att sätta samman objektet är också simpla. Allt för att hålla priset nere. Hämtade inte upp RIKTIGA VERKTYG utan satte i hop den med den medföljande ”insektnyckeln”. F-n trot men det gick utan att dra nyckeln rund. När allt julpyntet var klart satte Jeanette upp det på vinden så slapp vi klänga på stegen upp. På kvällen åter Tv-tittande.
Söndag körde Jeanette hem efter lunch. Hade städat litet på hyllorna i arbetsrummet och hittade ett diplom från Hembygdsförbundet. Något har man tydligen gjort under åren fram till 2007 eftersom jag fick hedersnålen. Fann även några medaljer som jag fått dels från Centralförbundet för Befälsutbildning och dels från dåvarande Kristianstads Läns FBU-förbund. Från Centralförbundet var det hederstecknet samt silvermedaljen. Från FBU-förbundet var det både silver- och guldmedaljen. Centralförbundets silvermedalj fick jag av General Bengt Gustavsson som då var ÖB i samband med Centralförbundets konferens i Ramlösa. Detta var ett sätt att tacka för ideellt arbete inom frivilligförsvaret. Höll på med detta i trettio år. Det gav mycket att hålla på och man fick många kontakter i hela landet. På slutet av min verksamhet var jag förbundssekreterare och hade innan dess haft många uppdrag inom frivilligförsvaret. Var även verksam i det lokala hemvärnet.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag dags att åter börja gå på bandet. Tog det lugnt och bara en halv timme denna gången. På eftermiddagen dags att fixa med sladdar under skrivbordet där vi har våra datorer. Karin och Mats på fika under eftermiddagen så fick man prata bort en stund. Alltid trevligt att träffas.
Tisdag åter en halvtimme på bandet. Det är litet segt men det går om än med lite reducerad hastighet. Även litet lutning i perioder. På eftermiddag var Ingegärd och spelade bridge. Damerna har sin tisdagsträff och det är bara att gratulera att de har roligt på sina träffar. Det behövs i coronatider.
Onsdag bandet medan Ingegärd var och handlade. Efter middag en tur till Ystad. Medan Ingegärd var hos ögonläkaren passade jag på att inhandla en ny hårddisk. Har några gamla och de är fulla så det behövs en ny till backuper. Sedan var vi och inhandlade en ny klocka till mig. Vi kommer inte ihåg om jag fick den i fyrtioårs eller femtioårspresent. Troligtvis det förstnämnda. I alla fall blev det en ny Certina med stor urtavla så man kan se vad klockan är. På kvällen TV. Såg Uppdrag Granskning. Man börjar tappa tilltron till våra myndigheter. Tydligen ska man hålla på med brott ty det verkar löna sig. Åklagare, justitiekansler med mera verkar leva i sin egen lilla värld som inte är verklighetsförankrad. Vi minns Thomas Quicks historia. Inte kunde höjdarna göra några fel. Samma visa nuförtiden. Regeringskansliet hade en krisgrupp med många sammanträden men tydligen utan protokoll och andra anteckningar. Är det så det går till. Ska fan sitta i utredningen om hur regeringen och de styrande sköt pandemin. Inte undra på att den vanlige medborgaren misstror de styrande och det är ett utbrett politikerförakt.
Torsdag upp tidigt. Skulle vara i Lund på Ögonkliniken för att få en spruta i högerögat klockan halv nio. Hade snöat litet under natten så det var halt på vägarna. Fick i alla fall en spruta i ögat och så fick Ingegärd köra hem. Nu var det bättre väglag och solen sken. Hemma igen dags för fika och sedan tid för arbete med hemsidan.
Hoppas att vädret denna helgen blir lite bättre. Ingen blåst och solsken är att hoppas på så att man kanske kan vara ute en stund. I alla fall ta nu väl vara på varandra. Livet är för kort för att låta det allvarliga ta överhanden. Tänker på min kusin i Karlskrona som blev änka i lördags. De hade levt ihopa i sextiosex år. Då får man en tankeställare. Ha nu en riktigt skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan