Veckans Foto och Text
2022-01-06

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag, årets sista dag, började med Frukost och Ystads Allehanda. Som väntat blev inte min insändare i YA intagen. Tydligen bara ”politikerna” som har ensamrätt på den sidan. Att de får kasta ”skit” på varandra och förtala är tydligen acceptabelt men när den vanlige medborgaren önskar yttra sig är det locket på. För att vara en lokalblaska börjar man nu nå lågvattenmärket. Kanske dags att sluta med blaskan. Tillbringade en tid under dagen framför datorn. Har tyvärr ingen ork att ta en tur på bandet utan det blir bara att slappa framför skärmarna. På kvällen hade Ingegärd fixat med litet gott att äta. Det blev en bit oxfilé som legat övergiven i frysen. Till denna ett glas gott vin och sedan var det bara att vänta in det nya året framför Tv-n.
Såg först på Svt-1 och spelade in TV-4. Det senare kunde man skippat. Bara reklam om kommande program och så den vanliga reklamen. Inga nya djärva tag utan samma malande om hur bra deras produkter är. Till och med ICA har gott i stå. Så kom tolvslaget och så var det nytt år med vad detta kan innebära. Hoppas at det blir bättre än det som gick.
Lördag (nyårsdag) samma trista väder. Var inne och läste på 1177 om min senaste sjukhusvistelse. Tydligen misstänkte man antingen en tia eller en lättare infarkt samt att jag fått en lunginflammation. Den senare botas med antibiotika och det tidigare kan man bara konstateras genom blodprov eftersom EKG kan vara litet missvisande då jag har pacemaker. Nog om detta. Bara att kämpa vidare. Började så nätt med min hemsida. Kanske dags att ändra litet på den.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Söndag samma trista väder. Det blev som vanligt datorn och TV. Inte mycket annat att göra.
Måndag dags att ringa Teleservice angående vår tillgång på program via fibern. Hade konstaterat att eftersom vi slutat med Canal Digital fick vi omregistrera vårt Viaplay. Hade valt fel programpaket. En mycket hjälpsam kille fick jag kontakt med på Teleservice som lovade att ombesörja så att vi åter kunde se de program på Viaplay som vi önskade. Dock kunde det ta någon dag innan allt åter fungerade som vi önskade. Döm om vår förvåning då vi redan på sena eftermiddagen åter hade tillgång till det vi önskade. Tala om snabbt fixande. Kunde åter fortsätta att se de serier som vi börjat på.
Tisdag samma trista väder. Var nere vid middagstid hos Petra och blev klippta. Nu kändes huvudet betydligt lättare att bära. Jeanette ringde och sa att tyvärr kunde hon inte komma hem i helgen. Någon av de som hon firat nyår med hade troligtvis fått covid. De var i alla fall på väg att testa sig så därför tog hon det osäkra för det säkra och stannade hemma i Malmö.
Onsdag trettondagsafton. Samma rutiner som andra dagar. Upp. Frukost, Datorn. Kaffe. Datorn. Lunch eller middag. Datorn eller Tv. Eftermiddagskaffe. Datorn eller TV. Kvällsmat eller middag. Tv. Läggdags. Det börjar bli litet enformigt. I alla fall var Ingegärd själv och handlade under förmiddagen. På kvällen kamben och litet vin. Sedan TV.
Trettondagen vaknade tidigt med litet mörka tankar. Tycker att det är trist för tillfället. Som jag skrev ovan. Samma rutiner dag efter dag. Inget avbrott i det hela. Får väl försöka rycka upp mig men ibland är det inte så lätt. Har nu bara några dagar kvar med antibiotikan. Får sedan se hur det har hjälpt.
Så var en vecka på det nya året gott. Har tyvärr inte upplevt att det varit jul och nyår med mera. Får väl försöka kravla sig upp ur dyn och komma på fast mark. Ta nu väl vara på varandra och gör det bästa av situationen Ni har. Tyvärr är det bara att kämpa på så gott man kan och försöka lyfta blicken över horisonten. Ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan