Veckans Foto och Text
2021-12-30

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag vaknade vid halv tretiden på natten. Väckte Ingegärd och bad henne ringa efter en ambulans. Nu gick det inte längre.. Personalen tog väl hand om mig och det tog inte en lång stund förrän jag var på väg till Ystad och Akuten. Togs in via akutmottagningen till ett behandlingsrum där fyra personer väntade på mig. Kopplades upp mot diverse utrustning för att kolla hjärtat och lungorna. Detta var annat än under onsdagskvällen då den enda uppkopplingen var mot syrgas. Det togs covid tester. Två stycken och sedan dags för övriga kontroller. Sålunda ett värdigt mottagande. Kanske det inte nu var så mycket folk på akuten som väntade.
Framåt förmiddagen fördes jag upp till Hjärtavdeningen. Fick ett rum där och fler prover togs. Vi var nu tre personer som fick dela rum. Detta gör inget då man bara är i behov av vård och har bara ett önskemål om att bli frisk. Fick verkligen god omvårdnad. Prov togs och det stack frisk i armarna men vad gör detta om man bara blir frisk.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Julafton till annandagen var det ett ständigt töcken. Låg och halvsov dessa dagarna. Började sedan fatta vad som angripit mig. Troligtvis både dubbel lunginflammation med försämring av min KOL samt tendenser till hjärtinfarkt eller något liknande. Det vara bara att härda ut och ta sina mediciner. Fick någon medicin utbytt.
Annandagen litet bättre men det var svårt att få ett besked om vad som hänt. Tyvärr var det brist både på läkare och övrig personal på sjukhuset.
Tisdag fick jag besked att det var dags för hemgång. Även detta tog sin lilla tid. Det verkar bara finnas en läkare på varje avdelning. Hemma igen vid fyratiden på kvällen.
När man varit utsatt för sjukdom börjar man fundera. Skrev en insändare till Ystads allehanda i onsdag men de verkar inte vilja ta in den i tidningen. Man måste troligtvis vara kompis med journalisterna och helst tillhöra något av partierna i Simrishamn och Ystad, Deras insändare publiceras varje dag. De kanske bjuder på luncher. Vem vet. Vad vi dödliga tycker verkar inte vara intressant. Såg att idag publicerade de en artikel med verksamhetschefen på lasarettet i Ystad, Vad som behövs är hur det verkligen går till inom den svenska sjukvården. Det verkar inte att fungera någonstans. Detta gäller även SJ, elnätet, med andra basnäringar.
Ger i alla fall inte ett vitten för ledningen inom vård och omsorg.
Så var snart åter ett år tillända. Det lär inte bli något sort nyårsfirande detta året utan vi får ta det lugnt och vara själv. Det som smärtar mig är att YA inte tog min insändare utan som vanligt inte vill stöta sig med överheten.
Önskar Er alla en riktigt Gott Nytt År och att nästa år blir bättre för oss alla. Har man ånyo skådat den lede i ögonen får man vara tacksam för det man har och det som sker.
TA VARA PÅ VARANDRA. VI VET INTE HUR LÄNGE VI GÅR HÄR OCH STAMPAR.
Tänk även på att en politiker kan vara en människa men fan vet.
HA DET GOTT:


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan