Veckans Foto och Text
2021-12-23

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan bandet. Därefter dags att ta tag i datorn och sedan skidskytte på TV. Som vanligt var det damerna som presterade bäst. På kvällen lite TV igen.
Lördag samma rutiner på morgonen. Sedan fick vi se Elvira ta förstaplatsen i skidskyttet. Det var hennes första placering överst på prispallen i hennes karriär i Världscupen. Bara att gratulera. På kvällen dags att äta och dricka gott precis som på fredagskvällen. Sedan följde som vanligt TV.
Söndag samma rutiner som under föregående dagar. Enda skillnaden var att nu tog Elvira åter förstaplatsen i skidskyttet. En mycket bra prestation och hennes stora syster lyckades inte så bra. Eftermiddagen final i damhandboll. Det var Norge som vände och slog Spanien och blev således världsmästare. Undrar om de norska damerna hade käkat råbiff och taggtråd i pausen eftersom de vände matchen. På kvällen åter TV. Såg Real Madrid spela oavgjort mot Cadiz. Får hålla med Christer Ulfbåge när han sa att de svenska kvinnorna slår herrarna i de flesta grenarna och presterar mycket bättre internationellt. Sedan må det vara fotboll, skidor eller simning med flera andra grenar.
Måndag återigen bandet. Vår städerska var här så nu har vi julfint. Litet datorarbete. Var behjälplig med att sätta ihop granen och satte upp ljusslingorna. Satte krokar i kulorna medan Ingegärd fixade med granen utseendemässigt och hängde upp kulorna i den. Tog det sedan lugnt resten av dagen.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag inget band. Kände mig trött och hade ingen ork. Satte dock fram laptoppen vid Tv:n och kopplade ihop dem. Litet tröttare än under gårdagen.
Onsdag ringde till min KOL-sköterska. Hon tyckte att jag skulle komma in till akuten för att få tagit prover. Således begav vi oss till Simrishamn. Ingegärd fick stanna kvar i cafeterian medan jag knallade upp till akuten. Där tog Jörgen emot och jag fick ett mottagningsrum: Man började ta prover och snart dök även Annica upp och fortsatte med provtagningarna. Sedan var det dags för dem att analysera dessa. Därefter kom en läkare. Han var inte nöjd med ett prov utan detta fick tas om. Efter analys blev läkaren tveksam till om de kunde hjälpa mig utan man skickade mig med ambulans till Ystads Akutmottagning. Ambulanspersonalen fick lämna mig en bra bit från akutens expedition Närmare bestämt ett rum där urologen varit. Säng fick de vända för att slangen till syrgasen inte räckt och sedan lämnade de trevliga ambulanstjejerna mig och klockan var då halv två på eftermiddagen. Låg och väntade och väntade och väntade. Ingen personal visade sig. Framåt halv fem gick jag ut i korridoren och haffade en person för att förhöra mig när en läkare kunde dyka upp. Detta visste hon inte men som tur var visste hon var en toalett var belägen. Litet senare fick jag kontakt med tydligen en ”kontorsråtta”. Inte vidare servicevan med jag fick beskedet att trycka på knappen och tillkalla en sköterska. Hittade till slut knappen. Den satt bakom sängen. Tryck på knappen och en undersköterska kom. Hon fixade en paj och vatten. Hade tidigare fått en flaska näringsvätska att ha med mig i ambulansen av Jörgen i Simrishamn. Således rena bantningskuren hitintills av dagen. Halv sju dök en läkare upp. Jag kunde inte låta bli att fråga varför det tog så lång tid att komma. Innan hade man haft uppkoppling på mig men här under fem timmar var det bara syrgasslangen som gällde. Läkaren lyssnade på lungorna och sedan diskuterade vi vad som hänt. Därefter fick jag två val. Stanna kvar över den kommande helgen eller om jag kunde klara mig själv hemma. Valet var inte svårt. Jag fick antibiotika för kvällen och första intaget på morgondagen. Sedan fixade man en transport hem till Onslunda åt mig. Hemma igen vid halv niotiden. Trevlig kille som körde bilen. Omkring halv tio var det dags att bege sig mot sängen. Hade då 39 graders feber så Ingegärd och Jeanette var mycket oroliga. Somnade omedelbart och sov i intervaller fram till sju på torsdagsmorgonen.
Vaknade någorlunda ”normal” på torsdagsmorgonen. Ingen feber 36.7 grader. Syresättningen låg. Bara 78 % men den kommer att gå upp under förmiddagen. Åt litet frukost. Klädde mig och satte mig sedan framför datorn för att fixa hemsidan. Under tiden körde Jeanette och Ingegärd till Tomelilla för att dels hämta ut antibiotika och dels handla inför helgen. Detta blev som vad som framgått inte tid att göra under gårdagen. Var i kontakt med Annica om gårdagen.
Det bli ånyo inget julfirande ihop med Mårten och hans familj. Jag orkar inte så mycket för tillfället. Vi får träffa dem i början på nästa år.
Får nu önska Er alla en riktigt God Jul och hoppas att verkligen ta hand om varandra. Jeanette och Ingegärd gör det med mig och min förhoppning är att Ni gör så med Era nära och kära. Ha det gott.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan