Veckans Foto och Text
2021-12-16

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan bandet. Det hade kommit lite mera snö under morgontimmarna så det var riktigt vackert i trädgården. Ingegärd började känna av förkylning. Det vill säga började bli lite hes i halsen. Senare framåt middag var det dags för skidor på TV. Längdåkning (stafett) och skidskytte med andra ord. Så kunde resten av dagen användas. Med andra ord mycken skärmtid. På kvällen lite gott att äta och dricka. Sedan åter TV.
Lördag åter bandet. Fortfarande snö och temperaturen runt noll grader. Bara att hålla sig inomhus. Ingegärd kände sig inte bättre utan började tro att hon fått covid. Tror att det bara är en vanlig förkylning. Kan dock vara sviter efter vaccinationen i torsdags då vi fick tredje sprutan. Som vanligt skidor på TV från middagstid och framåt eftermiddagen. På kvällen ryggbiff och ett gott rött vin till denna. Sedan som vanligt TV resten av kvällen.
Söndag plusgrader och dimmigt. Efter frukost åter en tur på bandet samtidigt som jag såg på bildspel från Nederländerna. Sedan åter skidor på TV. Till söndagsmiddag bjöd Ingegärd på ”dansk fläskesteg” med god svål. Till detta lite gott att dricka. Tyvärr är inte Ingegärds hals bättre. Åter TV. Skidor på eftermiddagen och fotboll på kvällen.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag återigen bandet. Nu var det Skottlandsbildspel jag tittade på. Ingegärd fortfarande krasslig men trots detta bakade hon sirapskakor enligt ett gammalt recept. Jag begav mig till Tomelilla och apoteket. De hade två självtester för Covid kvar trots att de fått en mindre leverans av dessa på morgonen. Det har tydligen gått litet ”panik” i sjukdomen. Ingegärd testade sig och fick ett negativt svar: ”Ingen covid”. Nu kan hon känna sig litet lugnare. Det verkar tyvärr vara många som insjuknat trots både två och kanske tre sprutor. Bara att ta det försiktigt. Fixade sedan med några hemsidor. Bland annat till Alvar och SPF.
Tisdag inget band. Det blev i stället en tur till Tomelilla. Först Nova för att lämna prov till odling. Sedan apoteket för att hämta litet mediciner. Bland annat diabetessprutor. Sedan iväg till Elsa för att få fötterna klippta och smekta. Således gick förmiddagen i hälsans tecken. Hemma igen dags att köra till återvinningen. Många tidningar. Dock det mesta bestående av reklam. Det får vi i massor. Det blir många träd på ett år. Eftermiddagen tog vi det lugnt.
Onsdag Ingegärd ännu mera snuvig och hostig. Hon fick en tid klockan tio på Nova så vi körde ned. Där konstaterade man att det var ett virus hon fått. Således ingen Covid vilket var skönt. Sedan till apoteket för att hämta nya mediciner. På eftermiddagen var jag själv på SPF månadsmöte i Tomelilla. Det blev luciafirande digitalt och sedan en liten jultallrik. Således förflöt eftermiddagen lugnt. Hade en jultallrik med hem till Ingegärd så även hon fick smaka på litet julmat. TV på kvällen.
Torsdag dags att bege sig åter till Tomelilla för att handla. Bäst att passa på innan där blir för mycket folk. Således har ännu en vecka förlupit och vi närmar oss jul med raska steg. Nästa fredag är det julafton så det är bara att avvakta och se hur denna helgen blir. Ta nu väl vara på varandra och stressa inte ned Er så Ni blir sjuka. Det är tanken som räknas och inget annat. Ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan